Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Gnocchi z białą kiełbasą, serkiem i kolendrą

Przepisy

Gnocchi z białą kiełbasą, serkiem i kolendrą

Ulubione1
Trudność
Czas przygotowania 30 min

Dania podawane prosto z patelni, czy garnka to idealne rozwiązanie na niespodziewane wizyty rodziny, czy znajomych. Goście co najmniej podświadomie liczą na poczęstunek, jednak nie zawsze jesteśmy na to przygotowani. Jak się okazuje, można w łatwy sposób wybrnąć z tej sytuacji, wrzucając na patelnie albo do garnka kilka składników. W tym wypadku zarówno wersja wegetariańska, jak i mięsna z pewnością się obronią.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

Składniki na 2 porcje:

- 200g gnocchi (gotowe w opakowaniu)

- 4 małe, surowe, białe kiełbasy

- 50g serka philadephia

- 1 cebula

- pęczek kolendry

- sól

- płaska łyżeczka pieprzu cayenne

Przygotowanie:
 

Krok 1: Ugotuj gnocchi w osolonej wodzie (nie dodawaj tłuszczu do gotowania, to zmienia smak makaronu. Żeby makaron nie przykleił się do garnka, wystarczy jak woda będzie stale się gotować/bulgotać). Gotuj ok. 3 min.

Krok 2: Pokrojoną cebulę w piórka, podsmaż na maśle, do momentu aż stanie się szklista.


Krok 3: Mięso kiełbasy wyciągnij z osłonki i dodaj do cebuli. Dodaj soli i smaż wszystko ok. 10 min na średnim ogniu.

 


Nie potrzebujecie wytwornych dodatków, a gnocchi, czyli włoskie kluseczki możecie spokojnie zamienić na nasze polskie kopytka. Z kolei zamiast kolendry, można dodać natkę pietruszki, pamiętajcie jednak żeby zioła siekać tylko raz, a to dlatego żeby nie dzielić się ich aromatem z deską do krojenia.

Zobacz również

Naleśniki owsiane z musem owocowym

Naleśniki owsiane z musem owocowym

Przygotowanie:  Krok 1: Do miski wkładamy otręby, przesianą mąkę, dodajemy cukier, sól...

Naleśniki z kamutem z kozim twarogiem aromatyzowanym cytryną

Naleśniki z kamutem z kozim twarogiem...

Przygotowanie: Krok 1: Składniki na ciasto dobrze wymieszać mikserem, przykryć i wstawić do...
Komentarze (3)
3
Krysiawkuchni
Krysiawkuchni
2013-07-24 12:52:41

Po prostu niebo super propozycja :))

jacekgacek
jacekgacek
2013-07-22 13:39:26

Super propozycja - jestem dość zapracowany i mam mało czasu na gotowanie więc jeśli wracam późno to bez problemu szybko zrobię coś takiego i obiadek mam gotowy :)

zakochanaanna
zakochanaanna
2013-07-10 11:41:05

Rzec można, że zaraziłam się tym przepisem i mogłabym co chwilę robić tę potrawę. A fajne jest także to , że mojej rodzinie tez bardzo smakuje i szybko się ją robi. Polecam gorąco.

Twój komentarz
Ocena