Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Gnocchi z białą kiełbasą, serkiem i kolendrą

Przepisy


Gnocchi z białą kiełbasą, serkiem i kolendrą

Dania podawane prosto z patelni, czy garnka to idealne rozwiązanie na niespodziewane wizyty rodziny, czy znajomych. Goście co najmniej podświadomie liczą na poczęstunek, jednak nie zawsze jesteśmy na to przygotowani. Jak się okazuje, można w łatwy sposób wybrnąć z tej sytuacji, wrzucając na patelnie albo do garnka kilka składników. W tym wypadku zarówno wersja wegetariańska, jak i mięsna z pewnością się obronią.


Przygotowanie:
 

Krok 1: Ugotuj gnocchi w osolonej wodzie (nie dodawaj tłuszczu do gotowania, to zmienia smak makaronu. Żeby makaron nie przykleił się do garnka, wystarczy jak woda będzie stale się gotować/bulgotać). Gotuj ok. 3 min.

Krok 2: Pokrojoną cebulę w piórka, podsmaż na maśle, do momentu aż stanie się szklista.


Krok 3: Mięso kiełbasy wyciągnij z osłonki i dodaj do cebuli. Dodaj soli i smaż wszystko ok. 10 min na średnim ogniu.

 


Nie potrzebujecie wytwornych dodatków, a gnocchi, czyli włoskie kluseczki możecie spokojnie zamienić na nasze polskie kopytka. Z kolei zamiast kolendry, można dodać natkę pietruszki, pamiętajcie jednak żeby zioła siekać tylko raz, a to dlatego żeby nie dzielić się ich aromatem z deską do krojenia.

Komentarze


0.00/5 3 3

Rzec można, że zaraziłam się tym przepisem i mogłabym co chwilę robić tę potrawę. A fajne jest także to , że mojej rodzinie tez bardzo smakuje i szybko się ją robi. Polecam gorąco.


Super propozycja - jestem dość zapracowany i mam mało czasu na gotowanie więc jeśli wracam późno to bez problemu szybko zrobię coś takiego i obiadek mam gotowy :)


Po prostu niebo super propozycja :))

Zobacz również


Pasta w sosie serowym na winie, z orzechami laskowymi


Zapowiadał mi się wieczór z winem, które miałam również przemycić do posiłków....

Pistou szpinakowe


Pistou to rodzina pesto, różni się od niego dwoma składnikami. Otóż w pistou nie ma...

Gnocchi ze smażonym bakłażanem i serem Pecorino Romano


Gnocchi smakują praktycznie z każdym sosem. Ważne jest to, aby nie były gumowe. To nie...