Gnocchi z białą kiełbasą, serkiem i kolendrą
Dania podawane prosto z patelni, czy garnka to idealne rozwiązanie na niespodziewane wizyty rodziny, czy znajomych. Goście co najmniej podświadomie liczą na poczęstunek, jednak nie zawsze jesteśmy na to przygotowani. Jak się okazuje, można w łatwy sposób wybrnąć z tej sytuacji, wrzucając na patelnie albo do garnka kilka składników. W tym wypadku zarówno wersja wegetariańska, jak i mięsna z pewnością się obronią.
Przygotowanie:
Krok 1: Ugotuj gnocchi w osolonej wodzie (nie dodawaj tłuszczu do gotowania, to zmienia smak makaronu. Żeby makaron nie przykleił się do garnka, wystarczy jak woda będzie stale się gotować/bulgotać). Gotuj ok. 3 min.
Krok 2: Pokrojoną cebulę w piórka, podsmaż na maśle, do momentu aż stanie się szklista.
Krok 3: Mięso kiełbasy wyciągnij z osłonki i dodaj do cebuli. Dodaj soli i smaż wszystko ok. 10 min na średnim ogniu.
Nie potrzebujecie wytwornych dodatków, a gnocchi, czyli włoskie kluseczki możecie spokojnie zamienić na nasze polskie kopytka. Z kolei zamiast kolendry, można dodać natkę pietruszki, pamiętajcie jednak żeby zioła siekać tylko raz, a to dlatego żeby nie dzielić się ich aromatem z deską do krojenia.
Rzec można, że zaraziłam się tym przepisem i mogłabym co chwilę robić tę potrawę. A fajne jest także to , że mojej rodzinie tez bardzo smakuje i szybko się ją robi. Polecam gorąco.
Super propozycja - jestem dość zapracowany i mam mało czasu na gotowanie więc jeśli wracam późno to bez problemu szybko zrobię coś takiego i obiadek mam gotowy :)
Po prostu niebo super propozycja :))