Hot dog z warzywami i sosem musztardowo-miodowym
Dzisiaj fast food nabiera nowego znaczenia. Szukamy jego zdrowszych wersji, bogatszego smaku i ciekawych kombinacji. Tego typu fast food jest prosty do wykonania, a dzieci z pewnością się na niego skuszą. Dzięki temu możemy przemycić w nim zdrowe dodatki, takie jak kiełki, czy świeże warzywa.
Przygotowanie:
Krok 1: Cebulę kroimy w piórka i szklimy z dodatkiem soli na maśle.
Krok 2: Dodajemy kukurydzę i pokrojone drobno chili.
Krok 3: Dodajemy do reszty parówki i smażymy aż wszystko się zarumieni.
Krok 4: Bagietki przecinamy w pół, ale zostawiamy jeden brzeg złączony, przypiekamy w piekarniku żeby były ciepła.
Krok 5: Musztardę, miód mieszamy ze sobą i dodajemy starty czosnek.
Krok 6: Nadziewamy bagietki kiełkami, kiełbaskami z kukurydzą i polewamy sosem.
Taki hot dog może być również potraktowany, jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
Kolorowo i smacznie ;-)
Moje maluchy napewno spałaszuja takiego hot doga ze smakiem!
i zdrowe!
musze sprobowac