Makarony - Przepisy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Makarony - Przepisy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Makarony Domowe grahamki z czarnymi oliwkami i...

Makarony


Domowe grahamki z czarnymi oliwkami i słonecznikiem

Zamiast rankiem biegać do sklepu po świeże pieczywo, wystarczy krótka chwila w kuchni i przy niewielkim wysiłku możemy stworzyć sobie prawdziwą poranną ucztę śniadaniową, przygotowując pyszne domowej roboty pieczywo. Zapraszam na chrupiące grahamki z nutą śródziemnomorskiego klimatu.


Przygotowanie:

Krok 1: Wszystkie składniki oprócz ziaren słonecznika i jajka wykładamy na stolnicę i dokładnie wyrabiamy ciasto, opcjonalnie możemy to zrobić robotem kuchennym.

Krok 2: Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.

Krok 3: Z wyrobionego ciasta formujemy 10 bułeczek i układamy na blasze, następnie smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy ziarnami słonecznika.

Krok 4: Blaszkę z bułkami wkładamy do piekarnika na 30 min/200 st. C


 

Cenna uwaga – blaszkę z bułkami należy włożyć do zimnego piekarnika i wtedy odpalić wskazaną temperaturę do nagrzania. 30 minut pieczenia to całkowity czas, łącznie z nagrzewaniem piekarnika.

Komentarze


2.00/5 1 1
2

domowe pieczywo nie może równać się z tym ze sklepu

Zobacz również


Krem z kalafiora z chrupiącą szynką (mortadelą)


Są takie dni, kiedy nie mam pojęcia co ugotować, a wypadałoby nie chodzić z pustym...

Zupa krem z kalarepy i ziemniaka z nutą białej trufli


Święto trufli zbliża się wielkimi krokami, w prawdzie nie łatwo o pyszną świeżą...

Pasta w sosie serowym na winie, z orzechami laskowymi


Zapowiadał mi się wieczór z winem, które miałam również przemycić do posiłków....

Ustawienia prywatności Polityka prywatności