Grillowane hot dogi z kiełbaskami jagnięcymi
Kolejna odsłona fast food'a z nieco zmienioną koncepcją smakową. Tym razem zamiast gąbczastej podłużnej buły użyłem ciemnej grahamki, a tradycyjną parówkę zastąpiłem pysznymi, jagnięcymi kiełbaskami. Dodatki również lekko odbiegają od powszechnego hot doga. Podobnego fast fooda można często spotkać w ulicznych barach w krajach muzułmańskich.
Przygotowanie:
Krok 1: Kiełbaski nacieramy przyprawami i kładziemy na rozgrzany ruszt, smażymy do momentu, aż się zarumienią.
Krok 2: Bułki przekrawamy wzdłuż na pół i zamaczamy lekko w kozim mleku, następnie układamy skórką do góry na ruszcie. Po kilku minutach odwracamy, smarujemy wewnętrzną część musztardą i kładziemy ser mozarella w plastrach.
Krok 3: Po chwili, gdy ser się lekko roztopi, a kiełbaski już będą upieczone wkładamy kiełbaski do bułek, dodajemy skrojone w plastry ogórki oraz pomidory koktajlowe i całość polewamy sosem pomidorowym z chili.
Kiełbaski jagnięce nie są zbyt powszechnym produktem w polskich sklepach spożywczych, dlatego jako alternatywę można zastosować kiełbaski cielęce, które również wyśmienicie będą się komponowały w naszych ciemnych bułkach z powyższymi dodatkami.
łatfizna nic specjalnego
Łatwizna * jak już. Jeśli takie łatwe to dlaczego nie wymyśliłaś tego sama i nie dodałaś? Liczą się chęci i dobre wyczucie smaku a nie tylko wypisywanie farmazonów tematu jakie to proste, łatwe czy niedobre ... to jest zbędne i dziecinne . Przyrządz to sama spróbuj i dopiero wtedy wyraź swoją słuszną opiniee.