Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Mięso i drób / Grillowane hot dogi z kiełbaskami jagnięcymi

Mięso i drób

Grillowane hot dogi z kiełbaskami jagnięcymi

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 20 min

Kolejna odsłona fast food'a z nieco zmienioną koncepcją smakową. Tym razem zamiast gąbczastej podłużnej buły użyłem ciemnej grahamki, a tradycyjną parówkę zastąpiłem pysznymi, jagnięcymi kiełbaskami. Dodatki również lekko odbiegają od powszechnego hot doga. Podobnego fast fooda można często spotkać w ulicznych barach w krajach muzułmańskich.

Sebastian Wanat
Sebastian Wanat
Moje wykształcenie nie jest związane ze światem kulinarnym, nawet powiedziałbym bardzo od niego odbiega. Uważam, że to nie ma najmniejszego znaczenia w życiu pasjonata kulinarnego. Od najmłodszych lat wykazuję ogromną chęć rozwijania swoich zmysłów smakowych poprzez poznawanie co raz to ciekawszych i nieznanych mi dotąd przypraw, ziół, warzyw czy mięs.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- Białe kiełbaski jagnięce (cienkie)
- Podłużne grahamki
- Świeży ogórek
- Pomidorki koktajlowe
- Ser mozarella
- Sos pomidorowy z chili
- Kozie mleko
- Ostra musztarda
- Czerwona cebula
- Mieszanka przypraw grillowych

Przygotowanie:

Krok 1: Kiełbaski nacieramy przyprawami i kładziemy na rozgrzany ruszt, smażymy do momentu, aż się zarumienią.

Krok 2: Bułki przekrawamy wzdłuż na pół i zamaczamy lekko w kozim mleku, następnie układamy skórką do góry na ruszcie. Po kilku minutach odwracamy, smarujemy wewnętrzną część musztardą i kładziemy ser mozarella w plastrach.

Krok 3: Po chwili, gdy ser się lekko roztopi, a kiełbaski już będą upieczone wkładamy kiełbaski do bułek, dodajemy skrojone w plastry ogórki oraz pomidory koktajlowe i całość polewamy sosem pomidorowym z chili.


 

Kiełbaski jagnięce nie są zbyt powszechnym produktem w polskich sklepach spożywczych, dlatego jako alternatywę można zastosować kiełbaski cielęce, które również wyśmienicie będą się komponowały w naszych ciemnych bułkach z powyższymi dodatkami.

Zobacz również

Pierś z kaczki z puree z selera w sosie cytrusowym

Pierś z kaczki z puree z selera w sosie...

Przygotowanie:   Krok 1: Piersi z kaczki dokładnie myjemy, nacieramy tymiankiem, solą i...

Gulasz z dziczyzny z wędzonymi śliwkami, prawdziwkami oraz pęczkiem zielonej pietruszki

Gulasz z dziczyzny z wędzonymi śliwkami,...

Przygotowanie: Krok 1: Mięso kroimy w grubą kostkę i podsmażamy z obu stron na oleju...
Komentarze (2)
2
Gość
ewelina.siwiec
2014-08-04 16:01:48

łatfizna nic specjalnego

Gość
kamilo979797
2015-11-23 11:15:22

Łatwizna * jak już. Jeśli takie łatwe to dlaczego nie wymyśliłaś tego sama i nie dodałaś? Liczą się chęci i dobre wyczucie smaku a nie tylko wypisywanie farmazonów tematu jakie to proste, łatwe czy niedobre ... to jest zbędne i dziecinne . Przyrządz to sama spróbuj i dopiero wtedy wyraź swoją słuszną opiniee.

Twój komentarz
Ocena