Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Mięso i drób Grillowane hot dogi z kiełbaskami jagnięcymi
Mięso i drób

Grillowane hot dogi z kiełbaskami jagnięcymi

Kolejna odsłona fast food'a z nieco zmienioną koncepcją smakową. Tym razem zamiast gąbczastej podłużnej buły użyłem ciemnej grahamki, a tradycyjną parówkę zastąpiłem pysznymi, jagnięcymi kiełbaskami. Dodatki również lekko odbiegają od powszechnego hot doga. Podobnego fast fooda można często spotkać w ulicznych barach w krajach muzułmańskich.

Przygotowanie:

Krok 1: Kiełbaski nacieramy przyprawami i kładziemy na rozgrzany ruszt, smażymy do momentu, aż się zarumienią.

Krok 2: Bułki przekrawamy wzdłuż na pół i zamaczamy lekko w kozim mleku, następnie układamy skórką do góry na ruszcie. Po kilku minutach odwracamy, smarujemy wewnętrzną część musztardą i kładziemy ser mozarella w plastrach.

Krok 3: Po chwili, gdy ser się lekko roztopi, a kiełbaski już będą upieczone wkładamy kiełbaski do bułek, dodajemy skrojone w plastry ogórki oraz pomidory koktajlowe i całość polewamy sosem pomidorowym z chili.


 

Kiełbaski jagnięce nie są zbyt powszechnym produktem w polskich sklepach spożywczych, dlatego jako alternatywę można zastosować kiełbaski cielęce, które również wyśmienicie będą się komponowały w naszych ciemnych bułkach z powyższymi dodatkami.

Komentarze


4.00/5 2 2
3

łatfizna nic specjalnego


5
kamilo979797

Łatwizna * jak już. Jeśli takie łatwe to dlaczego nie wymyśliłaś tego sama i nie dodałaś? Liczą się chęci i dobre wyczucie smaku a nie tylko wypisywanie farmazonów tematu jakie to proste, łatwe czy niedobre ... to jest zbędne i dziecinne . Przyrządz to sama spróbuj i dopiero wtedy wyraź swoją słuszną opiniee.

Zobacz również


Jagnięce pulpeciki z rozmarynem w sosie ze świeżego kopru


Jagnięcina wyróżnia się bardzo delikatnym mięsem, pod warunkiem, że jagnię miało...

Kotleciki jagnięce z szafranowymi ziemniakami i musem z...


Szef kuchni powinien być kreatorem. Kreując danie, staram się więc nie nawiązywać...