Jajko sadzone na siekanej fasolce z bułką tartą i kuminem
Samotne śniadanie nie należy do najprzyjemniejszych, dlatego warto dołożyć wszelkich starań, by jego smak zrekompensował zaistniałą sytuację. Wykorzystując co najlepsze w sezonie, zabrałam się za fasolkę, która uwielbia zapomniany przez nas kumin, czyli kmin rzymski. Takie śniadanie stanie się miłym akcentem na początek dnia, dodając nam sił na najbliższe kilka godzin.
Przygotowanie:
Krok 1: Gotujemy do miękkości fasolkę w osolonej wodzie.
Krok 2: Na maśle szklimy posiekaną w pióra cebulę, solimy ją.
Krok 3: Dodajemy posiekany czosnek i posiekaną fasolkę.
Krok 4: Dodajemy kolejną łyżkę masła i bułkę tartą.
Krok 5: Dodajemy roztarty w palcach kumin, sól i pieprz.
Krok 6: Ściągamy z patelni fasolkę i na tej samej smażymy jajko sadzone.
Tak naprawdę możecie przygotować każdą wersję jajka, czyli sadzone, jajecznicę czy ugotowane.
śniadanie mistrza
wygląda smakowicie
nie przepadam za kuminem, ale reszta jak najbardziej spoko