Smażone kiełbaski na porze i dyni
Szybkie i syte śniadania to dla niektórych sprawa niemożliwa. Okazuje się jednak, że przy odrobinie chęci nie trudno jest przyrządzić posiłek zaspakajający poranny głód. Ja sięgam przeważnie po musli, ale często goszczę śniadaniowych łakomczuchów, którzy preferują wyraziste smaki. Kiełbaski z porem i dynią w sezonie, to ich ulubiona wersja.
Przygotowanie:
Krok 1: Dynię obieramy ze skóry i wydrążamy miąższ. Trzemy ją na dużym oczku.
Krok 2: Por kroimy w cienkie talarki i smażymy wraz z dynią na maśle.
Krok 3: Gdy por stanie się miękki, dodajemy sos sojowy i jeszcze smażymy około 5 min.
Krok 4: Parówki podgotowujemy 2 minuty i dodajemy na patelnię.
Krok 5: Wszystko gotowe będzie jak parówki się zarumienią.
Dynia to propozycja sezonowa, możecie poszukać innych tego typu dodatków.
A do tego bułeczki pełnoziarniste wlasnej roboty - mniam - marzenie!
omniomniom