bajkowe bezy
BEZY:
Piekarnik nastawić na 180C. Białka ubić z odrobina soli na sztywna pianę, 200 g dodając cukier puder. dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Masę przełożyć na blachę. Zmniejszyć temp do 150C i piec bezy 30 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić w nim bezy jeszcze kolejne 30 min. Nie wolno otwierać piekarnika
LUKIER:
15 dkg cukru pudru. Wymieszać 2 łyżki soku z cytryny. 2 łyżki gorącej wody. Polać na bezy
KREM MASCARPONE:
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru. Mascarpone wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać śmietanę z cukrem pudrem i wymieszać. Krem położyć na warstwę lukru. A na krem owoce sezonowe i kawałki galaretki owocowej. Pokruszyc cukrem pudrem
Piekarnik nastawić na 180C. Białka ubić z odrobina soli na sztywna pianę, 200 g dodając cukier puder. dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Masę przełożyć na blachę. Zmniejszyć temp do 150C i piec bezy 30 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić w nim bezy jeszcze kolejne 30 min. Nie wolno otwierać piekarnika
LUKIER:
15 dkg cukru pudru. Wymieszać 2 łyżki soku z cytryny. 2 łyżki gorącej wody. Polać na bezy
KREM MASCARPONE:
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru. Mascarpone wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać śmietanę z cukrem pudrem i wymieszać. Krem położyć na warstwę lukru. A na krem owoce sezonowe i kawałki galaretki owocowej. Pokruszyc cukrem pudrem