Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Przepisy konkursowe

bajkowe bezy

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 90 minut
Aneta Gwiner

Składniki

Składniki:

4 białka
200 g cukier puder
2 łyżeczki mąka ziemniaczana
1 łyżeczka ocet winny
250 g ser Maskarpone
200 ml śmietana kremówka
1 łyżka cukier puder
owoce do dekoracji
Sól
15 dkg cukier puder
2 łyżki sok z cytryny
2 łyżki woda
BEZY:

Piekarnik nastawić na 180C. Białka ubić z odrobina soli na sztywna pianę, 200 g dodając cukier puder. dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Masę przełożyć na blachę. Zmniejszyć temp do 150C i piec bezy 30 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić w nim bezy jeszcze kolejne 30 min. Nie wolno otwierać piekarnika

LUKIER:
15 dkg cukru pudru. Wymieszać 2 łyżki soku z cytryny. 2 łyżki gorącej wody. Polać na bezy

KREM MASCARPONE:

Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru. Mascarpone wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać śmietanę z cukrem pudrem i wymieszać. Krem położyć na warstwę lukru. A na krem owoce sezonowe i kawałki galaretki owocowej. Pokruszyc cukrem pudrem

Zobacz również

Carpaccio wołowe

Carpaccio wołowe

Przygotowanie sosu:W misce wymieszaj musztardę oraz oliwę z oliwek ,ocet balsamiczny oraz...

Szaszłyki z warzywną sałatką i serkiem fetta

Szaszłyki z warzywną sałatką i serkiem fetta

Wcześniej należy przygotować sobie mięso ,pokroić je na kawałki i zamarynować i w przyprawie...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena