Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Wegetariańskie Gnocchi ze szpinakiem, serem Ricotta pomidorami...

Wegetariańskie


Gnocchi ze szpinakiem, serem Ricotta pomidorami confit i letnimi kurkami 

W gastronomii pracuje od 25 lat. Był szefem kuchni kilku włoskich restauracji m.in. „Rondo Royal" i „Parmizzanos" w Warsaw Marriott Hotel. Z warszawskim Hotelem Polonia Palace związał się w 2009 roku. Obecnie nadzoruje tu pracę restauracji „Strauss" i baru „Bojangles". Grzegorz Goleń – bo o nim mowa przygotował dla nas smaczny przepis, doskonały na letnie popołudnia.


Przygotowanie:

Gnocchi:

Krok 1: Szpinak odcisnąć, zmiksować w blenderze.

Krok 2: Delikatnie wymieszać jajka ze śmietaną, połową sera Parmezan, szpinakiem, serem Ricotta, gałką, solą i pieprzem.

Krok 3: Dodać mąkę i delikatnie mieszać do uzyskania jednolitej masy.

Krok 4: Uformować małe kluseczki i gotować w dużej ilości osolonej wody 2- 3min.

Krok 5: Odcedzić dodać do sosu wymieszać, oprószyć płatkami sera.


Sos:

Krok 1: Pomidory confit; 3 pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, rozłożyć na pergaminie skropić oliwą, tymiankiem- suszyć w piekarniku w temp. 70C 3-4godziny.

Krok 2: Na rozgrzanej oliwie podsmażyć ząbki czosnku, dodać pomidory pokrojone w kostkę, kurki dusić 3-4 min.

Krok 3: Dodać pomidory confit, masło i zemulgować sos; doprawić do smaku ziołami, solą i peperoncino.




To świetny pomysł na plenerowe danie, podawane podczas wakacyjnych biesiad w ogrodzie. Dla osób, które preferują delikatniejsze smaki zalecam zamianę peperoncino na słodka paprykę.  

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Pasta słonecznikowa z makaronem


To pasta nie tylko do makaronów, ale także do kanapek. Delikatnie sprawia wrażenie...

Spaghetti z natką, miodem, sosem sojowym i wędzoną...


Przychodzę z pracy, mam zero sił na cokolwiek, jedyną potrzebę jaką odczuwam, to...

Farfalle z suszonymi pomidorami i pastą szpinakową


Kiedy czas nie pozwala na dłuższe obcowanie z kuchenną scenerią, a głód mocno daje...