Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Gołąbki bez zawijania Ilony

Przepisy konkursowe


Gołąbki bez zawijania Ilony

Kapustę drobniutko szatkujemy, zasypujemy solą i odstawiamy na co najmniej 2 godziny. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy zmieloną lub posiekaną drobno cebulkę, następnie ugotowany ryż, kucharka, pieprz do smaku, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Wyrabiamy masę mięsną, dodajemy kaszę manną. Kapustę odciskamy z soku i dodajemy ją do mięsa. Ponownie wyrabiamy. Z mięsa formujemy podłużne "kotleciki". Tak przygotowane gołąbki bez zawijania panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na kilka minut. Gołąbki podajemy z sosem. Ja przygotowuję sos pomidorowy. Zagotowuję 2 szklanki wody z kostką rosołową, dodaję 3- 4 łyżki koncentraty pomidorowego, 2 łyżki keczupu i śmietanę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, dodaję bazylię.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Tagliatelle z cukinii marynowane w oliwie limonkowej z...


Najbardziej popularną formą cukinii jest leczo. Jesteśmy przyzywyczajeni do gotowania...

Makaron z bakłażana na kindziuku, z serem feta


Taką przystawkę zawsze podaję, kiedy wiem że moi goście będą musieli chwilkę...

Spaghetti z natką, miodem, sosem sojowym i wędzoną...


Przychodzę z pracy, mam zero sił na cokolwiek, jedyną potrzebę jaką odczuwam, to...