Makarony - Przepisy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Makarony - Przepisy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Makarony Makaron z bakłażana na kindziuku, z serem feta

Makarony


Makaron z bakłażana na kindziuku, z serem feta

Taką przystawkę zawsze podaję, kiedy wiem że moi goście będą musieli chwilkę poczekać na główne danie. Delikatnie rozbudzi apetyt, by przygotować zmysły do przyjęcia czegoś konkretniejszego. Linguine to nazwa makaronu, ale można zapożyczyć ją dla warzyw. Kindziuk to rodzaj to rodzaj dojrzewającej wędliny. Ma bardzo konkretny smak, dlatego nie potrzebuje wielu dodatków.


Przygotowanie:

Krok 1: Na talerzu rozkładamy plastry kindziuka.

Krok 2: Bakłażan kroimy w plastry, a potem w cienkie paski o szerokości ok. 0,5 cm. Pamiętajmy, że nie używamy jego pestkowej części.

Krok 3: Na patelni rozpuszczamy masło, smażymy paski bakłażana z drobno posiekanym ząbkiem czosnku, do momentu aż staną się miękkie i zarumienione.

Krok 4: Gotowy bakłażan kładziemy na kindziuka i posypujemy serem feta.



Tłuszcz jest nośnikiem smaku, dlatego przyda się jeszcze kilka kropel oliwy z oliwek na wierzchu przystawki.

Komentarze


0.00/5 2 2

Fajny pomysł na przekąskę, nawet tą popołudniową.


Bardzo dobrze sprawdza się na śniadanko :)

Zobacz również


Pistou szpinakowe


Pistou to rodzina pesto, różni się od niego dwoma składnikami. Otóż w pistou nie ma...

Gnocchi z białą kiełbasą, serkiem i kolendrą


Dania podawane prosto z patelni, czy garnka to idealne rozwiązanie na niespodziewane...

Spaghetti w sosie pomidorowym z sardynkami, tymiankiem,...


W końcu wolny wieczór z koleżankami i winem! Nic nie planowałyśmy i na nic się nie...