Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Makarony / Spaghetti z natką, miodem, sosem sojowym i...

Makarony

Spaghetti z natką, miodem, sosem sojowym i wędzoną makrelą

Ulubione2
Trudność
Czas przygotowania 20 min

Przychodzę z pracy, mam zero sił na cokolwiek, jedyną potrzebę jaką odczuwam, to potrzeba zjedzenia czegoś syyytego. Pierwszy mój ruch, to sięgnięcie po "złote włosy", czyli makaron spaghetti. Nie mając większego planu na obiad, często udaje mi się uzyskać coś naprawdę smacznego, więc i tym razem z zadowoleniem zjadłam ekspresowy makaron z wędzoną rybą.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

Składniki na 2 porcje:

 

- 300g makaronu spaghetti

- wędzona makrela

- oliwa z oliwek

- 2 łyżki sosu sojowego jasnego

- łyżka miodu spadziowego

- sól morska

- pieprz czarny

- natka pietruszki

- sok z połowy cytryny

Przygotowanie:
 

Krok 1: Makaron gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie, aż będzie al dente.
 

Krok 2: Rybę obieramy ze skóry i ości, dzielimy na miejsze cząstki.
 

Krok 3: Rybę wrzucamy na rozgrzaną oliwę wraz z miodem i sosem sojowym, smażymy na średnim ogniu przez około 5 min.
 

Krok 4: Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z makrelą.
 

Krok 5: Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, sól i pieprz.




Świetnie sprawdzą się również sardynki zamiast makeli. 

Zobacz również

Makaron z podgrzybkami, rozmarynem i orzechami włoskimi

Makaron z podgrzybkami, rozmarynem i orzechami...

Przygotowanie: Krok 1: Do mąki dodajemy jajko, oliwę, sól, wodę (wody w takiej ilości, żeby...

Makaron (rigatoni) z serem pleśniowym, szpinakiem, gruszką i sezamkami

Makaron (rigatoni) z serem pleśniowym,...

Przygotowanie:   Krok 1: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, bez dodawania tłuszczu (tłuszcz...
Komentarze (2)
2
gotowanienatajwanie
gotowanienatajwanie
2013-11-25 16:05:55

Makaronik - to lubie! Prosto i ekspresowo - gratuluje pomysłu

Gość
softandeasier
2013-11-25 12:05:02

o rzeczywiście szybki w przygotowaniu

Twój komentarz
Ocena