Spaghetti z natką, miodem, sosem sojowym i wędzoną makrelą
Przychodzę z pracy, mam zero sił na cokolwiek, jedyną potrzebę jaką odczuwam, to potrzeba zjedzenia czegoś syyytego. Pierwszy mój ruch, to sięgnięcie po "złote włosy", czyli makaron spaghetti. Nie mając większego planu na obiad, często udaje mi się uzyskać coś naprawdę smacznego, więc i tym razem z zadowoleniem zjadłam ekspresowy makaron z wędzoną rybą.
Przygotowanie:
Krok 1: Makaron gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie, aż będzie al dente.
Krok 2: Rybę obieramy ze skóry i ości, dzielimy na miejsze cząstki.
Krok 3: Rybę wrzucamy na rozgrzaną oliwę wraz z miodem i sosem sojowym, smażymy na średnim ogniu przez około 5 min.
Krok 4: Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z makrelą.
Krok 5: Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, sól i pieprz.
Świetnie sprawdzą się również sardynki zamiast makeli.
o rzeczywiście szybki w przygotowaniu
Makaronik - to lubie! Prosto i ekspresowo - gratuluje pomysłu