Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Grillowane warzywa z kurczakiem

Przepisy konkursowe

Grillowane warzywa z kurczakiem

Ulubione1
Trudność
Czas przygotowania 45 minut
Monika Lemko

Składniki

Sos chili 2 łyżki
Pierś z kurczaka 1 szt.
Mała cukinia
Pomidorki conchita 4 szt.
Pimidorki conchita yellow 4 szt.
Cebulka srebrzysta 12 szt.
Szczypiorek
Kiełki rzodkiewki
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Czosnek do smaku
Oregano ½ łyżeczki
Oliwa z oliwek 1 łyżeczki
Marynata do kurczaka: 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, oregano, wyciśnięty czosnek, wszystko razem wymieszaj. Pierś z kurczaka umyj, pokrój na części i posmaruj marynatą. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Cukinię pokrój na długości, na bardzo cienkie plasterki. Kurczaka, pomidorki, cebulkę, i cukinię grilluj. Pierś pod koniec posmaruj dokładnie sosem chili i jeszcze podsmaż. Warzywa i pierś układamy na talerzu posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dodajemy kiełki rzodkiewki, doprawiamy pieprzem i gotowe. Smacznego

Rada: warzywa i mięso grillujemy na specjalnych tackach na grillu lub patelni.
Lato, Słońce wakacje – idealny czas na grillowanie. Spotkania w gronie rodziny lub najbliższych przyjaciół, to miłe i niezapomniane chwile. Grillowane nie musi być nudne i takie samo, stwórzmy danie, które jest smaczne, zdrowe i kolorowe. Zastąpmy kiełbasę i ketchup, piersią z kurczaka w sosie chili.

Zobacz również

MAKARON  W  DOBOROWYM  TOWARZYSTWIE

MAKARON W DOBOROWYM TOWARZYSTWIE

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażamy na...

Kokosowa tarta z jeżynami

Kokosowa tarta z jeżynami

Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto, jeśli nie chce się połączyć dodać troszkę...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena