Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Szaszłyki z miecznika z koperkiem

Przepisy

Szaszłyki z miecznika z koperkiem

Ulubione0
Trudność

Prezentujemy przepis, który znaleźć możecie w aplikacji Frakce myMenu. Zdrowy posiłek dla wielbicieli smacznej ryby.

Składniki

Składniki dla 4 osób:

 

- Pasta anchois – do smaku
- Masło – 40 g
- Marchew – 80 g
- Koperek – do smaku
- Oliwa z oliwek – do smaku
- Rukola – do smaku
- Filety z soli – 120 g
- Miecznik – 610 g
- Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie:

 

Krok 1. Pokrój miecznika w trzycentymetrowe kostki.

 

Krok 2. 2 łyżeczki pasty anchois rozsmaruj na filetach z soli i zawiń je w rolady. Dodaj posiekaną rukolę, nieco oliwy z oliwek i pieprzu.

 

Krok 3. Zblanszuj marchewki we wrzącej, osolonej wodzie, po czym przekrój je na połówki.

 

Krok 4. Wymieszaj posiekany koperek z masłem. Z powstałej masy uformuj cienki wałeczek i zawiń go w folię aluminiową. Trzymaj w lodówce do czasu, aż stwardnieje.

 

Krok 5. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian kostki miecznika, roladki z soli i marchewki, aż do wykorzystania wszystkich składników.

 

Krok 6. Posmaruj szaszłyki oliwą z oliwek, dopraw solą i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 st. C.

 

Krok 7. Podawaj z plastrami masła koperkowego.

 

 

Rónie dobrze możesz przyrządzić szaszłyki z innej ryby.

Zobacz również

Limonkowe risotto ze szpinakiem

Limonkowe risotto ze szpinakiem

Przygotowanie: Krok 1: Z warzyw ugotować około 600-700 wywaru. Krok 2: Ryż podsmażyć na...

Fasolka z pomidorami i gorzką czekoladą na brązowym ryżu

Fasolka z pomidorami i gorzką czekoladą na...

Przygotowanie: Krok 1: Fasolkę zalewamy zimną wodą, w proporcjach 1:4, zostawiamy na 12h do...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena