Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Szaszłyki z miecznika z koperkiem

Przepisy


Szaszłyki z miecznika z koperkiem

Prezentujemy przepis, który znaleźć możecie w aplikacji Frakce myMenu. Zdrowy posiłek dla wielbicieli smacznej ryby.

Na zdjęciu: Franke

Przygotowanie:

 

Krok 1. Pokrój miecznika w trzycentymetrowe kostki.

 

Krok 2. 2 łyżeczki pasty anchois rozsmaruj na filetach z soli i zawiń je w rolady. Dodaj posiekaną rukolę, nieco oliwy z oliwek i pieprzu.

 

Krok 3. Zblanszuj marchewki we wrzącej, osolonej wodzie, po czym przekrój je na połówki.

 

Krok 4. Wymieszaj posiekany koperek z masłem. Z powstałej masy uformuj cienki wałeczek i zawiń go w folię aluminiową. Trzymaj w lodówce do czasu, aż stwardnieje.

 

Krok 5. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian kostki miecznika, roladki z soli i marchewki, aż do wykorzystania wszystkich składników.

 

Krok 6. Posmaruj szaszłyki oliwą z oliwek, dopraw solą i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 st. C.

 

Krok 7. Podawaj z plastrami masła koperkowego.

 

 

Rónie dobrze możesz przyrządzić szaszłyki z innej ryby.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Sola z zielonym ryżem w aromatycznym musie


Poszukując pomysłu na wczorajszy obiad, nie mogłem zdecydować się na konkretne danie....

Jajko w cebuli z pastą z czerwonej fasolki


Śniadanie to zdecydowanie najważniejszy posiłek. Pomaga nabrać energii na resztę...

Makaron z kiełkami brokułu, zieloną fasolką i suszonymi...


Pewnego razu, gdy zatrzymałem się w sklepie przed półką z suszonymi pomidorami...