Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Indycza Pierś w francuskim warkoczu

Przepisy konkursowe

Indycza Pierś w francuskim warkoczu

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 60 minut
Katarzyna Raj
Katarzyna Raj
Miłośniczka Świata Kulinarnego.Uwielbiam eksperymentować w Kuchni,poznawać nowe smaki.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

2 filety indycze
Warzywko
papryka świeża
pieprz do smaku
mozzarella w wiórkach
ciasto francuskie
jajo
ziemniaczki młode
olej do smażenia
mix sałat
ser feta
kukurydza
ogórek
pomidor
czosnek
przyprawa tzatziki
1.

Filet indyczy myjemy,odsączamy z wody,przyprawiamy warzywkiem i pieprzem,smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron.Ciasto francuskie rozkładamy,kładziemy fileta,boki ciasta kroimy w paseczki,na fileta kładziemy paprykę,ser mozzarella,paseczki ciasta nakładamy na fileta tworząc warkocz,Warkocze kładziemy do brytfanki ,ciasto smarujemy jajkiem aby ciasto było lśniące i złociste.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 C,aż ciasto nabierze koloru złotego.
2.

Sałatka:wszystkie składniki kroimy na drobno,czosnek wyciskamy przez praskę wszystko wrzucamy do miski,z oleju i przyprawy tzatziki robimy sos,polewamy nim sałatkę,fetę kroimy w kosteczkę wrzucamy do miski.Wszystko dokładnie mieszamy i rozkładamy na talerzu.

3.

Ziemniaki obieramy,myjemy,wrzucamy do garnka z osoloną wodą gotujemy aż ziemniaki będą miękkie,z ziemniaków odlewamy wodę,ziemniaki ugniatamy,gdy troszkę ostygną nabieramy ziemniaki łyżką do lodów,kładziemy na talerz.

SmacznezGO

Zobacz również

Bardzo pyszny sernik

Bardzo pyszny sernik

Do naczynia wkładamy mielone orzechy,ciastka i Crunchy wszystko dokładnie mieszkam następnie...

POLĘDWICZKI ZAPIEKANE W SZYNCE I CIEŚCIE FRANCUSKIM

POLĘDWICZKI ZAPIEKANE W SZYNCE I CIEŚCIE...

Polędwiczki oprószyć majerankiem,czosnkiem i odrobiną soli. Obsmażyć na oleju ze wszystkich...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena