Indycza Pierś w francuskim warkoczu
1.
Filet indyczy myjemy,odsączamy z wody,przyprawiamy warzywkiem i pieprzem,smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron.Ciasto francuskie rozkładamy,kładziemy fileta,boki ciasta kroimy w paseczki,na fileta kładziemy paprykę,ser mozzarella,paseczki ciasta nakładamy na fileta tworząc warkocz,Warkocze kładziemy do brytfanki ,ciasto smarujemy jajkiem aby ciasto było lśniące i złociste.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 C,aż ciasto nabierze koloru złotego.
2.
Sałatka:wszystkie składniki kroimy na drobno,czosnek wyciskamy przez praskę wszystko wrzucamy do miski,z oleju i przyprawy tzatziki robimy sos,polewamy nim sałatkę,fetę kroimy w kosteczkę wrzucamy do miski.Wszystko dokładnie mieszamy i rozkładamy na talerzu.
3.
Ziemniaki obieramy,myjemy,wrzucamy do garnka z osoloną wodą gotujemy aż ziemniaki będą miękkie,z ziemniaków odlewamy wodę,ziemniaki ugniatamy,gdy troszkę ostygną nabieramy ziemniaki łyżką do lodów,kładziemy na talerz.
SmacznezGO
Filet indyczy myjemy,odsączamy z wody,przyprawiamy warzywkiem i pieprzem,smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron.Ciasto francuskie rozkładamy,kładziemy fileta,boki ciasta kroimy w paseczki,na fileta kładziemy paprykę,ser mozzarella,paseczki ciasta nakładamy na fileta tworząc warkocz,Warkocze kładziemy do brytfanki ,ciasto smarujemy jajkiem aby ciasto było lśniące i złociste.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 C,aż ciasto nabierze koloru złotego.
2.
Sałatka:wszystkie składniki kroimy na drobno,czosnek wyciskamy przez praskę wszystko wrzucamy do miski,z oleju i przyprawy tzatziki robimy sos,polewamy nim sałatkę,fetę kroimy w kosteczkę wrzucamy do miski.Wszystko dokładnie mieszamy i rozkładamy na talerzu.
3.
Ziemniaki obieramy,myjemy,wrzucamy do garnka z osoloną wodą gotujemy aż ziemniaki będą miękkie,z ziemniaków odlewamy wodę,ziemniaki ugniatamy,gdy troszkę ostygną nabieramy ziemniaki łyżką do lodów,kładziemy na talerz.
SmacznezGO