Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz

Przepisy konkursowe


Jajko po francusku

Do gotowej foremki z ciasta francuskiego wbijamy jajko, doprawiamy sola i pieprzem, przykrywamy w połowie 2 plastrami sera. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180°C) na ok. 10 min. Tak upieczone jajko i stopiony ser podajemy z posypanym koperkiem, całość przystrajamy szczypiorkiem i oliwkami. Jest to bardzo szybkie danie idealne na śniadanie. Można je również przygotować w mikrofalówce, wówczas czas oczekiwania zmniejszy się do ok. 2-3 min.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Gnocchi ze smażonym bakłażanem i serem Pecorino Romano


Gnocchi smakują praktycznie z każdym sosem. Ważne jest to, aby nie były gumowe. To nie...

Pieczona słodka pierś z indyka w marynacie miodowej


Lubię słodki akcent mięs, bardzo często występuje w kuchni orientalnej, ale tym razem...

Chleb czekoladowy


Miałam gości, czekoladocholików których najpierw postraszyłam że przywitam ich samym...