Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz

Przepisy konkursowe


Jajko po francusku

Do gotowej foremki z ciasta francuskiego wbijamy jajko, doprawiamy sola i pieprzem, przykrywamy w połowie 2 plastrami sera. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180°C) na ok. 10 min. Tak upieczone jajko i stopiony ser podajemy z posypanym koperkiem, całość przystrajamy szczypiorkiem i oliwkami. Jest to bardzo szybkie danie idealne na śniadanie. Można je również przygotować w mikrofalówce, wówczas czas oczekiwania zmniejszy się do ok. 2-3 min.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Śledzie Matias z pomarańczą i imbirem


Śledzie zawsze były bardzo częstym daniem w moim rodzinnym domu. Z dzieciństwa...

Krem z brokułu z pomarańczą i selerem


Warto sobie trochę poeksperymentować w kuchni, możemy wówczas uzyskać całkiem...

Pierś z kaczki z puree z selera w sosie cytrusowym


Przygotowanie piersi z kaczki nie wymaga zbyt wiele czasu, zaś efekt jest wyśmienity i...