Kasza gryczana z warzywami sezonowymi
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie.
Marchew, pietruszkę, obrać, pokroić w ćwiartki, seler w grubsze słupki.
Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym - wrzucić warzywa - smażyć na wolnym ogniu. Posolić.
Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodać cebulę, pokrojoną w piórka.
Na koniec wrzucić nać selera i pietruszki, migdały i pomidorki.
Zgasić ogień.
Dolać oliwę, wsypać kaszę gryczaną.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie ziołami.
Marchew, pietruszkę, obrać, pokroić w ćwiartki, seler w grubsze słupki.
Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym - wrzucić warzywa - smażyć na wolnym ogniu. Posolić.
Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodać cebulę, pokrojoną w piórka.
Na koniec wrzucić nać selera i pietruszki, migdały i pomidorki.
Zgasić ogień.
Dolać oliwę, wsypać kaszę gryczaną.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie ziołami.