Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Kasza gryczana z warzywami sezonowymi

Przepisy konkursowe

Kasza gryczana z warzywami sezonowymi

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 40 minut
Marta Pyzik

Składniki

1 woreczek kaszy gryczanej
3-4 małe młode marchewki
2 młode małe pietruszki
2 małe plastry selera
1 cebula czerwona
10-12 pomidorków koktajlowych
garść migdałów
natka pietruszki i selera

1 łyżka masła
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka oliwy z oliwek

sól, pieprz
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie.


Marchew, pietruszkę, obrać, pokroić w ćwiartki, seler w grubsze słupki.
Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym - wrzucić warzywa - smażyć na wolnym ogniu. Posolić.

Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodać cebulę, pokrojoną w piórka.
Na koniec wrzucić nać selera i pietruszki, migdały i pomidorki.
Zgasić ogień.
Dolać oliwę, wsypać kaszę gryczaną.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie ziołami.

Zobacz również

Sałatka z mozzarellą oraz intensywnym sosem malinowym.

Sałatka z mozzarellą oraz intensywnym sosem...

Mieszankę sałat oraz maliny dokładnie przepłukujemy. Pierś z indyka kroimy w paski następnie...

Chrupiące pomidorowe bułeczki

Chrupiące pomidorowe bułeczki

Majonez z oregano, lubczykiem, papryką mieszamy, pieprzem świeżo mielonym doprawiamy. Pomidory...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena