Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / kruche babeczki cytrynowe z owocami

Przepisy konkursowe

kruche babeczki cytrynowe z owocami

Ulubione319
Trudność
Czas przygotowania 45 minut
Aneta Gwiner

Składniki

CIASTO:
300 g mąki pszennej
200 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
MASA
opakowanie sera mascarpone
2 łyżki mąki ziemniaczanej
pół szklanki cukru pudru
4 białka
2 łyżeczki soku z cytryny

DO DEKORACJI
owoce
Mąkę, zimne masło i cukier puder posiekać. Dodać żółtka
i zagnieść ciasto. Podzielić na pół i włożyć na pół godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wyłożyć foremki ciastem. Nadmiar ciasta odciąć i wyrównać. nakłuć widelcem. Wyłożyć folią aluminiową, docisnąć do ciasta i wysypać masłem z bułką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut, następnie zdjąć folię z bułką i dopiec jeszcze 5 minut. Przed nałożeniem masy ciasto ostudzić.
MASA:
Ubijamy maskarpone mikserem na najwyższych obrotach. Dodajemy cukier puder, sok z cytryny i białka i miksujemy na małych obrotach, Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy .

Wykładamy krem na ostudzone babeczki a następnie dekorujemy owocami

Zobacz również

Tagliatelle ze szpinakiem filetem i mozzraellą

Tagliatelle ze szpinakiem filetem i mozzraellą

W rondelku roztapiamy masełko,wrzucamy szpinak i dusimy pod przykryciem,czosnek obieramy z łupiny...

Aromatyczne spaghetti z mięsnymi pulpecikami

Aromatyczne spaghetti z mięsnymi pulpecikami

Zabieramy się do dzieła: mięso mieszamy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną bazylią, dodajemy...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena