Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe kruche babeczki cytrynowe z owocami

Przepisy konkursowe


kruche babeczki cytrynowe z owocami

Mąkę, zimne masło i cukier puder posiekać. Dodać żółtka
i zagnieść ciasto. Podzielić na pół i włożyć na pół godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wyłożyć foremki ciastem. Nadmiar ciasta odciąć i wyrównać. nakłuć widelcem. Wyłożyć folią aluminiową, docisnąć do ciasta i wysypać masłem z bułką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut, następnie zdjąć folię z bułką i dopiec jeszcze 5 minut. Przed nałożeniem masy ciasto ostudzić.
MASA:
Ubijamy maskarpone mikserem na najwyższych obrotach. Dodajemy cukier puder, sok z cytryny i białka i miksujemy na małych obrotach, Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy .

Wykładamy krem na ostudzone babeczki a następnie dekorujemy owocami

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Klopsiki wołowe z kaszą jęczmienną z warzywami i sokiem...


Po niedzielnym spacerze, kiedy złapał porządny mróz, wróciłam do domu porządnie...

Pasta z wędzonej makreli ze świeżym ogórkiem


Nie wyobrażam sobie śniadania bez dobrej pasty. Myślę że warto zadbać o to, aby...

Śledź z kandyzowanym imbirem i suszoną żurawiną


Podczas przygotowywania jakichkolwiek potraw ze śledzia musimy zwracać uwagę na dobór...