kruche babeczki cytrynowe z owocami
Mąkę, zimne masło i cukier puder posiekać. Dodać żółtka
i zagnieść ciasto. Podzielić na pół i włożyć na pół godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wyłożyć foremki ciastem. Nadmiar ciasta odciąć i wyrównać. nakłuć widelcem. Wyłożyć folią aluminiową, docisnąć do ciasta i wysypać masłem z bułką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut, następnie zdjąć folię z bułką i dopiec jeszcze 5 minut. Przed nałożeniem masy ciasto ostudzić.
MASA:
Ubijamy maskarpone mikserem na najwyższych obrotach. Dodajemy cukier puder, sok z cytryny i białka i miksujemy na małych obrotach, Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy .
Wykładamy krem na ostudzone babeczki a następnie dekorujemy owocami
i zagnieść ciasto. Podzielić na pół i włożyć na pół godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wyłożyć foremki ciastem. Nadmiar ciasta odciąć i wyrównać. nakłuć widelcem. Wyłożyć folią aluminiową, docisnąć do ciasta i wysypać masłem z bułką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut, następnie zdjąć folię z bułką i dopiec jeszcze 5 minut. Przed nałożeniem masy ciasto ostudzić.
MASA:
Ubijamy maskarpone mikserem na najwyższych obrotach. Dodajemy cukier puder, sok z cytryny i białka i miksujemy na małych obrotach, Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy .
Wykładamy krem na ostudzone babeczki a następnie dekorujemy owocami