Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Śledź z kandyzowanym imbirem i suszoną...

Przystawki


Śledź z kandyzowanym imbirem i suszoną żurawiną

Podczas przygotowywania jakichkolwiek potraw ze śledzia musimy zwracać uwagę na dobór odpowiednich składników. Śledź marynowany zarówno w occie jak i w innych zalewach jest bardzo wymagający jeśli chodzi o towarzystwo z jakim go połączymy. Chodzi o to, żeby nie zgubić równowagi smaku. Propozycja, którą przedstawiam doskonale sprawdzi się jako przystawka lub forma przekąski przy imprezowym stole.


Przygotowanie:

Krok 1: Do miski wyciskamy sok z cytryny, następnie dodajemy jogurt naturalny, majonez i musztardę. Wsypujemy suszoną żurawinę oraz jabłko skrojone w drobną kostkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2: Na talerzu układamy śledzia zwiniętego w rulon, tak, aby można było ułożyć w środku kostki kandyzowanego imbiru. Obok śledzia nakładamy wcześniej przygotowany sos i całość posypujemy posiekaną dymką.

 

Myślę że najlepszym wyjściem będzie zakupienie śledzia w słoiku. Śledzie na wagę w dużych opakowaniach w sklepie mogą okazać się niezbyt świeże i będą wyróżniać się gorzkim smakiem, tłumiąc nam radość z jedzenia.

Komentarze


4.00/5 1 1
4

Przystawke tą je sie oczami! Wyglada boooosko! Gratuluję

Zobacz również


Śledze pod czerwoną pierzynką


W grudniu na naszych stołach goszczą ryby, a w szczególności śledzie, które możemy...

Tatar ze śledzia


Tatar to dobrze nam znana przystawka, najczęściej rzecz jasna w wersji z wołowiną....

Śledź w skórce z młodego ziemniaka


Nie ma nic przyjemniejszego niż wieczorny odpoczynek w ogrodzie. Grill, przyjaciele i...