Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Tatar ze śledzia

Przystawki


Tatar ze śledzia

Tatar to dobrze nam znana przystawka, najczęściej rzecz jasna w wersji z wołowiną. Restauracje coraz częściej podają również tatara z łososia lub tuńczyka, ale jeśli boimy się używać surowego mięsa, dobrym sposobem na domowe odwzorowanie tej potrawy jest użycie śledzia matjas.


Przygotowanie:
 

Krok 1: Matjasy zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 15 min, potem płuczemy pod bieżącą wodą.
 

Krok 2: W tym czasie korniszony, pieczarki i szczypior bardzo drobno siekamy.
 

Krok 3: Odsączone śledzie siekamy drobniutko.
 

Krok 4: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy do lodówki na 30 min, żeby smaki dokładnie się złączyły.




Jeśli nie lubicie słonego smaku śledzia matjas, kupcie tego marynowanego w occie. 

Komentarze


3.00/5 2 2
3

Super, często taki jadam - mąż wie co lubie ;) hehe Fajny przepis!


3

zdrowo i smacznie :)

Zobacz również


Śledź w skórce z młodego ziemniaka


Nie ma nic przyjemniejszego niż wieczorny odpoczynek w ogrodzie. Grill, przyjaciele i...

Sałatka z pomarańczą, wędzonym łososiem i kiełkami...


Szybkie i spontaniczne sałatki zazwyczaj smakują wyśmienicie. Ubogie w ilość...

Quiche z wędzonym łososiem aromatyzowanym pomarańczą


Kocham ciasto francuskie, a najbardziej kocham to, że jest ogólnie dostępne w postaci...