Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2025 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2025 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Tatar to dobrze nam znana przystawka, najczęściej rzecz jasna w wersji z wołowiną. Restauracje coraz częściej podają również tatara z łososia lub tuńczyka, ale jeśli boimy się używać surowego mięsa, dobrym sposobem na domowe odwzorowanie tej potrawy jest użycie śledzia matjas.


Przygotowanie:
 

Krok 1: Matjasy zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 15 min, potem płuczemy pod bieżącą wodą.
 

Krok 2: W tym czasie korniszony, pieczarki i szczypior bardzo drobno siekamy.
 

Krok 3: Odsączone śledzie siekamy drobniutko.
 

Krok 4: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy do lodówki na 30 min, żeby smaki dokładnie się złączyły.




Jeśli nie lubicie słonego smaku śledzia matjas, kupcie tego marynowanego w occie. 

Komentarze


3.00/5 2 2
3

Super, często taki jadam - mąż wie co lubie ;) hehe Fajny przepis!


3

zdrowo i smacznie :)

Zobacz również


Bliny gryczane z twarożkiem limonkowym i wędzonym...


Bliny to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej. Najbardziej popularne są gryczano-pszenne,...

Pełnoziarniste tagliatelle z wędzonym łososiem i...


Ryby zasługują na ogromne uznanie. Ich smak to prawdziwa poezja dla podniebienia. Czasem...

Śledź z jabłkiem i tymiankiem


Śledź to przystawka, jaka sprawdzi się w każdej sytuacji. Można go podać w bardziej...