Makaron z sosem Bolognese zapiekany z serem
1. Mięso mielone rozrabiamy z jajkiem, następnie podsmażamy na patelni przez ok. 5 minut.
2. Sosy do spaghetti rozrabiamy w letniej wodzie aż do rozpuszczenia, następnie wlewamy do podsmażonego mięsa i mieszamy.
3. W międzyczasie gotujemy makaron aldente przez ok. 7 min, oczywiście z dodatkiem soli :)
4. Wyjmujemy brytfannę o wymiarach wystarczających do naszego dania, spód brytfanny wykładamy 1/3 makaronu, na wierzch dajemy 1/2 mięsa, kolejnie znów 1/3 makaronu, na wierzch pozostałą część mięsa i na to pozostały makaron. Wierzch wykładamy plastrami sera topionego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C do czasu, aż ser się roztopi (ok. 10-15 minut). Smacznego!
2. Sosy do spaghetti rozrabiamy w letniej wodzie aż do rozpuszczenia, następnie wlewamy do podsmażonego mięsa i mieszamy.
3. W międzyczasie gotujemy makaron aldente przez ok. 7 min, oczywiście z dodatkiem soli :)
4. Wyjmujemy brytfannę o wymiarach wystarczających do naszego dania, spód brytfanny wykładamy 1/3 makaronu, na wierzch dajemy 1/2 mięsa, kolejnie znów 1/3 makaronu, na wierzch pozostałą część mięsa i na to pozostały makaron. Wierzch wykładamy plastrami sera topionego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C do czasu, aż ser się roztopi (ok. 10-15 minut). Smacznego!