Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Wegetariańskie Placki selerowe z sosem gourmage i orzechami

Wegetariańskie


Placki selerowe z sosem gourmage i orzechami

Korzeń selera jast bardzo smaczny.... słodki i aromatyczny. Orzechy włoskie to idealne dla niego towarzystwo. Warto skorzystac z tego przepisu. Jest bardzo prosty. Najważniejszym elementem jest to, aby olej nie był zbyt mocno rozgrzany, inaczej placki spalą się z zewnątrz, natomiast w środku będą nadal surowe.


Przygotowanie: 

Krok 1: Seler zetrzeć na tarce dodać jaja, wodę i dokładnie wymieszać.

Krok 2: Dodawać powoli mąkę, do uzyskania konsystencji troszeczkę gęstszej niż na placki ziemniaczane.

Krok 3: Doprawić ciasto solą i pieprzem.

Krok 4: Smażyć placki na gorącym oleju.

Krok 5: Odsączyć po usmażeniu na papierze, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 6: Na patelnię wlać śmietankę, dodać ser oraz rozmaryn.

Krok 7: Gotować, aż sos zgęstnieje i doprawić solą oraz pieprzem.

Krok 8: Placki podawać z sosem, posypane rozdrobnionymi orzechami.


 

Bardzo ważnym elementem podczas przygotowania przepisu jest tarka, na której go trzemy. Nie używajcie tej o małych oczkach. Kawałki selera powinny być widoczne, wtedy placki zdecydowanie ładniej się prezentują.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Spaghetti w sosie pomidorowym z sardynkami, tymiankiem,...


W końcu wolny wieczór z koleżankami i winem! Nic nie planowałyśmy i na nic się nie...

Polędwica wołowa na ostro


Po raz kolejny wracam do kuchni orientalnej, tym razem w roli głównej soczysta wołowina...

Farfalle z suszonymi pomidorami i pastą szpinakową


Kiedy czas nie pozwala na dłuższe obcowanie z kuchenną scenerią, a głód mocno daje...