Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Orzechowe babeczki z kremem porzeczkowym

Przepisy konkursowe


Orzechowe babeczki z kremem porzeczkowym

Przygotowanie babeczek
Mikserem starannie utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Ciągle ucierając, wbić po jednym jajku. Dodać mleko i zmiksować. Mąkę połączyć z orzechami i proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Wymieszać, aby powstało gładkie ciasto
Masą wypełnić formy na muffinki.
Piec około 20 minut w temperaturze 180ºC.

Przygotowanie kremu porzeczkowego
Porzeczki oraz cukier wsypać do małego rondelka. Podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Porzeczki przetrzeć przez sito i zagotować. Dodać cytrynę oraz wodę z mąką ziemniaczaną, cały czas mieszając aż masa lekko zgęstnieje. Sos porzeczkowy zdjąć z ognia i dodać żelatynę, a następnie schłodzić
Mascarpone i sos porzeczkowy zmiksować razem tak by powstała gładka masa.
Babeczki ozdobić masą porzeczkową i owocami.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Makaron sojowy z kurczakiem, chili i ananasem


I znów przyszła pora na szczyptę orientalnych smaków. Tym razem słodycz ananasa...

Zupa krem z zielonego groszku z limonką i świeżą melisą


Sezon na groszek w pełni otwarty. Aromatyczny, o intensywnie zielonym kolorze... idealna...

Sandacz smażony z sosem pomarańczowym


Szef kuchni „Biesiady z Kuroniem Catering" i Fundacji Kuroniówka...