Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Orzechowe babeczki z kremem porzeczkowym

Przepisy konkursowe


Orzechowe babeczki z kremem porzeczkowym

Przygotowanie babeczek
Mikserem starannie utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Ciągle ucierając, wbić po jednym jajku. Dodać mleko i zmiksować. Mąkę połączyć z orzechami i proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Wymieszać, aby powstało gładkie ciasto
Masą wypełnić formy na muffinki.
Piec około 20 minut w temperaturze 180ºC.

Przygotowanie kremu porzeczkowego
Porzeczki oraz cukier wsypać do małego rondelka. Podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Porzeczki przetrzeć przez sito i zagotować. Dodać cytrynę oraz wodę z mąką ziemniaczaną, cały czas mieszając aż masa lekko zgęstnieje. Sos porzeczkowy zdjąć z ognia i dodać żelatynę, a następnie schłodzić
Mascarpone i sos porzeczkowy zmiksować razem tak by powstała gładka masa.
Babeczki ozdobić masą porzeczkową i owocami.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Łosoś w czarnym sezamie z chutneyem mango


Chutneye to studnia bez dna. Ilość możliwości nieograniczona. Połączenie soczystych...

Barszcz biały z domowymi kiełbaskami na ostro


Barszcz biały gotujemy według rodzinnej lub ulubionej receptury z kawałkiem wędzonego...

Bataty z pastą brokułową i serem brie


Pamiętam twarde czasy PRL'U, kiedy to o batatach tylko się w szkole uczyłem, gdy w...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności