Dania główne - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania główne - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Dania główne Filet z kurczaka z fasolką w panierce i sosem...

Dania główne


Filet z kurczaka z fasolką w panierce i sosem holenderskim

Codzienny obiad nie musi być nudny, wystarczy że zwykłą fasolkę szparagową obtoczymy bułką tartą i już uzyskujemy zupełnie inny efekt. Powstają w ten sposób swego rodzaju frytki z fasolki. Ten chrupiący element, cudnie pasuje do sosu holenderskiego, który orzeźwia nutą cytryny.


Przygotowanie:

Krok 1: Ucinamy brzydki koniec fasolki i gotujemy ją w osolonej wodzie, aż będzie prawie miękka.

Krok 2: Gotujemy makaron w osolonej wodzie.

Krok 3: Żółtka, z sokiem z cytryny, solą i pieprzem ucieramy mikserem, aż powstanie delikatna piana, jednocześnie mieszając dodajemy rozpuszczone i ciepłe jeszcze masło.

Krok 4: Filet z kurczaka oczyszczamy, solimy, pieprzymy i kroimy na mniejsze kawałki, które smażymy z obu stron na oleju.

Krok 5: Ugotowaną fasolkę wrzucamy do zimnej wody, żeby nie straciła koloru, wysuszamy, obtaczamy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni.

Krok 6: Kurczaka, chrupiąca fasolkę i sos holenderski, podajemy z drobnym makaronem.




Fasolka zarówno żółta, jak i zielona świetnie się tu sprawdzi. 

Komentarze


2.50/5 2 2
5

prosty przepis, warty wyprobowania


fajna alternatywa dla tradycyjnej kuchni polskiej

Zobacz również


Słodko-pikantna, grillowana pierś z kurczaka


Jesienna, deszczowa pogoda nie nastraja pozytywnie. W takie dni poprawiam sobie nastrój...

Makaron z bakłażana na kindziuku, z serem feta


Taką przystawkę zawsze podaję, kiedy wiem że moi goście będą musieli chwilkę...

Tagliatelle z duszonymi porami i śmietaną


Czasami prostota w kuchni całkiem nieźle skutkuje. Wykorzystując zalewie kilka...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności