Dania główne - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania główne - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Dania główne Filet z kurczaka z fasolką w panierce i sosem...

Dania główne


Filet z kurczaka z fasolką w panierce i sosem holenderskim

Codzienny obiad nie musi być nudny, wystarczy że zwykłą fasolkę szparagową obtoczymy bułką tartą i już uzyskujemy zupełnie inny efekt. Powstają w ten sposób swego rodzaju frytki z fasolki. Ten chrupiący element, cudnie pasuje do sosu holenderskiego, który orzeźwia nutą cytryny.


Przygotowanie:

Krok 1: Ucinamy brzydki koniec fasolki i gotujemy ją w osolonej wodzie, aż będzie prawie miękka.

Krok 2: Gotujemy makaron w osolonej wodzie.

Krok 3: Żółtka, z sokiem z cytryny, solą i pieprzem ucieramy mikserem, aż powstanie delikatna piana, jednocześnie mieszając dodajemy rozpuszczone i ciepłe jeszcze masło.

Krok 4: Filet z kurczaka oczyszczamy, solimy, pieprzymy i kroimy na mniejsze kawałki, które smażymy z obu stron na oleju.

Krok 5: Ugotowaną fasolkę wrzucamy do zimnej wody, żeby nie straciła koloru, wysuszamy, obtaczamy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni.

Krok 6: Kurczaka, chrupiąca fasolkę i sos holenderski, podajemy z drobnym makaronem.




Fasolka zarówno żółta, jak i zielona świetnie się tu sprawdzi. 

Komentarze


2.50/5 2 2
5

prosty przepis, warty wyprobowania


fajna alternatywa dla tradycyjnej kuchni polskiej

Zobacz również


Makaron ręcznie robiony z kurczakiem i kapustą czerwoną


Wykonany ręcznie makaron, z użyciem naszych możliwości manualnych i poświęconego...

Makaron z podgrzybkami, rozmarynem i orzechami włoskimi


Nadeszła jesień, a wraz z nią zapachy prawdziwego lasu. Nic więc dziwnego, że w mojej...

Farfalle w pikantnym sosie z tuńczykiem i białym winem


To danie jak i większość moich sosów pomidorowych powstało podczas...