Makaron ręcznie robiony z kurczakiem i kapustą czerwoną
Wykonany ręcznie makaron, z użyciem naszych możliwości manualnych i poświęconego czasu, smakuje najlepiej! Wbrew pozorom, nie zajmuje to wiele czasu i jest to kwestia podjęcia pierwszego kroku. Sekretem jest cienkie rozwałkowanie ciasta i krótkie gotowanie bez dodawania oleju.
Przygotowanie makaronu:
Krok 1: Mąkę, jajko, oliwę i sól zagniatamy.
Krok 2: Dodajemy tyle wody, żeby uzyskać elastyczne ciasto.
Przygotowanie sosu:
Krok 1: Kapustę obieramy z wierzchniej skórki i siekamy drobno.
Krok 2: Kurczaka oczyszczamy z błon i ewentualnych kości, kroimy na małe kawałki.
Krok 3: Olej rozgrzewamy na patelni, wrzucamy kapustę, solimy i pieprzymy.
Krok 4: Dodajemy kurczaka, smażymy na średnim ogniu.
Krok 5: Dodajemy śmietankę i pieprz cayenne, smażymy aż kapusta będzie miękka.
Podajcie makaron zaraz po przygotowaniu, odgrzwany nie smakuje tak dobrze.
średnio to wygląda - przepis fajny ale na zdjeciu jakies to takie... rozlazłe :/