Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Pieczony łosoś starofrancuski

Przepisy konkursowe


Pieczony łosoś starofrancuski

Do naczynia przelewamy sos sojowy, dodajemy zmiażdżony czosnek, miód, posiekanej ostrej papryczki, oliwę z oliwek, sok z limonki, 2 łyżki musztardy. Dokładnie mieszamy. Obtaczamy łososia z marynacie i odstawiamy na 15 min do lodówki.
Do mix sałatkowego dodajemy pomidory, oliwki i polewamy sosem winegret.
Łososia wyciągamy z marynaty, przekładamy na blachę posmarowaną oliwą z oliwek. Do pozostałej marynaty dodajemy 2 łyżki musztardy, mieszamy i nakładamy na łososia. Tak przygotowanego łososia wkładamy do piekarnika na 180°C na ok. 5-10 min. Podajemy z sałatką i pieczywem. Smacznego.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Grillowany rostbef wołowy w ciemnej glazurze miodowej


W końcu pojawiła się chwila do wykorzystania przy grillu. Uwielbiam, kiedy żar z...

Farfalle w pikantnym sosie z tuńczykiem i białym winem


To danie jak i większość moich sosów pomidorowych powstało podczas...

Tarta z waniliowym serkiem i malinami


Gdy temperatura za oknem spada, w mojej kuchni zawsze pojawia się coś na osłodę....