Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Pieczony łosoś starofrancuski

Przepisy konkursowe


Pieczony łosoś starofrancuski

Do naczynia przelewamy sos sojowy, dodajemy zmiażdżony czosnek, miód, posiekanej ostrej papryczki, oliwę z oliwek, sok z limonki, 2 łyżki musztardy. Dokładnie mieszamy. Obtaczamy łososia z marynacie i odstawiamy na 15 min do lodówki.
Do mix sałatkowego dodajemy pomidory, oliwki i polewamy sosem winegret.
Łososia wyciągamy z marynaty, przekładamy na blachę posmarowaną oliwą z oliwek. Do pozostałej marynaty dodajemy 2 łyżki musztardy, mieszamy i nakładamy na łososia. Tak przygotowanego łososia wkładamy do piekarnika na 180°C na ok. 5-10 min. Podajemy z sałatką i pieczywem. Smacznego.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Spaghetti w sosie pomidorowym z sardynkami, tymiankiem,...


W końcu wolny wieczór z koleżankami i winem! Nic nie planowałyśmy i na nic się nie...

Tagliatelle z duszonymi porami i śmietaną


Czasami prostota w kuchni całkiem nieźle skutkuje. Wykorzystując zalewie kilka...

Camembert zapiekany w boczku ze smażonymi śliwkami


Od dzieciństwa kocham sery....a najbardziej te roztopione pod wpływem temperatury. Chyba...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności