Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / POLĘDWICZKI ZAPIEKANE W SZYNCE I CIEŚCIE...

Przepisy konkursowe

POLĘDWICZKI ZAPIEKANE W SZYNCE I CIEŚCIE FRANCUSKIM

Ulubione1
Trudność
Czas przygotowania 120 minut
Monika
Monika

Składniki

2 polędwiczki wieprzowe (ok 700 g)
1 opakowanie ciasta francuskiego
majeranek
czosnek granulowany
sól
olej rzepakowy do smażenia
2 łyżki musztardy delikatesowej
100 g szynki dojrzewającej w plastrach
1 jajko
Polędwiczki oprószyć majerankiem,czosnkiem i odrobiną soli. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Posmarować musztardą i zawinąć w plastry szynki a potem w folię spożywczą lub aluminiową.Odłożyć na godzinkę.Potem odwinąć z folii i owinąć ciastem francuskim. Ponacinać na wierzchu i posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego na 160-170 C piekarnika i piec ok 30-40 minut aż ciasto ładnie się zarumieni. Podawać pokrojone w plastry z dodatkiem sałatki z rukoli, suszonych pomidorów i pomidorków koktajlowych skropionej olejem z pomidorków lub olejem lnianym.

Zobacz również

Suflet czekoladowy z sosem malinowym i bitą śmietaną

Suflet czekoladowy z sosem malinowym i bitą...

1. Maliny rozdrabniamy za pomocą blendera. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z połowy limonki...

ROLADKI NADZIEWANE FETĄ Z KUSKUSEM I MARCHEWKĄ

ROLADKI NADZIEWANE FETĄ Z KUSKUSEM I MARCHEWKĄ

Pierś pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć majerankiem. Ser...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena