Smażone jabłka z serem pleśniowym i kminkiem
Jesień pachnie jabłkami, a moja Babcia zawsze mówiła, że jabłka bardzo lubią się z kminkiem. Dlatego zgodnie z jej opinią postanowiłam przygotować przystawkę dla moich gości, którzy poprosili o małe co nieco do lampki wina.
Przygotowanie:
Krok 1: Umyte jabłka kroimy w grube talarki, wyjmujemy pestki.
Krok 2: Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na nim jabłka z dwóch stron.
Krok 3: Kiedy jabłko zrobi się w pół miękkie, kładziemy na jedną stronę plastry sera.
Krok 4: Kminek siekamy drobno nożem i sypiemy na jabłka z serem.
Krok 5: Jabłka mają być trochę twardawe.
Ci, którzy mają awersję do kminku mogą dodać tylko świeżo mielony czarny pieprz, wtedy też będzie smacznie.
przekąska przednia. Fajny przepis.
Zgadzam sie. A przed nami weekend - chyba wypróbuje przepis!