Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
INFOLINIA: 
17 777 39 20
Strona główna Przepisy Przystawki Karmelizowany arbuz z fetą i miętą
Przystawki

Karmelizowany arbuz z fetą i miętą

Pierwsze skojarzenie jeśli chodzi o arbuza, to ogrom wody jaki zawiera w sobie ten owoc. Jednak olbrzym ten kryje również spore pokłady cukru, który jak każdy wie karmelizuje się pod wpływem ciepła. Dlatego warto porwać się na ciekawy kulinarny eksperyment i przygotować przystawkę pełną arbuzowych kawałków podawanych na bazie sałat.


Przygotowanie:
 

Krok 1: Odkrawamy skórkę z arbuza i wyciągamy pestki które są na wierzchu.

Krok 2: Kawałki arbuza smarujemy oliwą i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, do momentu aż się zarumienią.

Krok 3: Ser kruszymy, a miętę drobno siekamy.

Krok 4: Usmażonego arbuza polewamy sokiem z cytryny i posypujemy serem, miętą i migdałami.



Do przygotowania arbuza świetnie sprawdzi się także patelnia grillowa lub po prostu grill. 

Komentarze


0.00/5 3 3

Moim zdaniem w ten sposób przyrządzony arbuz świetnie nadaje się na letnie przekąski- jest lekki, soczysty, a zarazem chrupki i zarumieniony :)


Pierwszy raz spotykam się z takim przyrządzeniem arbuza. Nigdy tego nie próbowałam, więc jesli znajdę tylko wolna chwilę to napewno zrobię:)


Naprawdę ekstra, jest słodko, słono i soczyście. A na zimno jest równie dobry :)

Zobacz również


Sałatka z deserową dynią, węgierskim kabanosem i serem...


Bardzo lubię łączyć sery pleśniowe z owocami lub warzywami ze słodkiego syropu lub...

Sałatka z brzoskwiniami i serem z niebieską pleśnią


Sałatki to bardzo rozległy temat jeśli chodzi o kompozycję składników....

Grillowany camembert z sokiem malinowym i pistacjami


Przystawka z sera camembert zdecydowanie króluje w sezonie grillowym. Pasują do niego...