Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przystawki / Grillowany camembert z sokiem malinowym i...

Przystawki

Grillowany camembert z sokiem malinowym i pistacjami

Ulubione2
Trudność
Czas przygotowania 15 minut

Przystawka z sera camembert zdecydowanie króluje w sezonie grillowym. Pasują do niego zarówno słodkie dodatki jak i zioła czy warzywa. W środku ma kremową, rozpływającą się konsystencję więc staje się małą porcją fondue. Przyda się do tego też kawałek chrupiącej bagietki.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- camembert
- sok malinowy
- garść pistacji

Przygotowanie: 

Krok 1: Camembert grillujemy z każdej strony, tworząc na jego skórce charakterystyczną kratkę. Delikatnie naciskamy ser, żeby sprawdzić czy w środku jest dokładnie rozpuszczony (odpowiednio przygotowany Camembert powinien być wyraźnie miękki).

Krok 2: Gotowy ser polewamy sokiem malinowym, posypujemy pokruszonymi pistacjami i voilà!



W większości domów znajdzie się domowej roboty sok, ale i te kupowane świetnie się nadadzą, a orzechy to kwestia Waszego wyboru, ja polecam orzechy włoskie.

Zobacz również

Grzanki z proziaków z rukolą, pomidorami i mozzarellą

Grzanki z proziaków z rukolą, pomidorami i...

Przygotowanie:   Krok 1 (proziaki): Do zsiadłego mleka dodajemy sodę i dobrze mieszamy,...

Bataty z pastą brokułową i serem brie

Bataty z pastą brokułową i serem brie

Przygotowanie: Krok 1: Bataty obieramy, kroimy w plastry ok. 0,5 cm i smażymy na patelnii z obu...
Komentarze (2)
2
Gość
longoria
2013-07-19 12:17:59

Pewnie, że można – camembert jest doskonały na grilla, nawet turystycznego – wystarczy już 10 minut a ser w środku nabiera płynnej konsystencji, jednocześnie nie wypływając dzięki twardej skórce. Wiec nawet w podróży może stanowić smaczną, niewymagająca i prostą przekąskę. Syropy mogą być różne byleby czerwone – np. wiśniowy czy tradycyjnie żurawinowy. Do malinowego polecam migdały ;)

Gość
tomkulinarny
2013-06-17 16:28:15

mozna tez na grillu turystycznym to ogarnac/?

Twój komentarz
Ocena