Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przystawki Grillowany camembert z sokiem malinowym i...

Przystawki


Grillowany camembert z sokiem malinowym i pistacjami

Przystawka z sera camembert zdecydowanie króluje w sezonie grillowym. Pasują do niego zarówno słodkie dodatki jak i zioła czy warzywa. W środku ma kremową, rozpływającą się konsystencję więc staje się małą porcją fondue. Przyda się do tego też kawałek chrupiącej bagietki.


Przygotowanie: 

Krok 1: Camembert grillujemy z każdej strony, tworząc na jego skórce charakterystyczną kratkę. Delikatnie naciskamy ser, żeby sprawdzić czy w środku jest dokładnie rozpuszczony (odpowiednio przygotowany Camembert powinien być wyraźnie miękki).

Krok 2: Gotowy ser polewamy sokiem malinowym, posypujemy pokruszonymi pistacjami i voilà!



W większości domów znajdzie się domowej roboty sok, ale i te kupowane świetnie się nadadzą, a orzechy to kwestia Waszego wyboru, ja polecam orzechy włoskie.

Komentarze


1.50/5 2 2
3

mozna tez na grillu turystycznym to ogarnac/?


Pewnie, że można – camembert jest doskonały na grilla, nawet turystycznego – wystarczy już 10 minut a ser w środku nabiera płynnej konsystencji, jednocześnie nie wypływając dzięki twardej skórce. Wiec nawet w podróży może stanowić smaczną, niewymagająca i prostą przekąskę. Syropy mogą być różne byleby czerwone – np. wiśniowy czy tradycyjnie żurawinowy. Do malinowego polecam migdały ;)

Zobacz również


Bataty z pastą brokułową i serem brie


Pamiętam twarde czasy PRL'U, kiedy to o batatach tylko się w szkole uczyłem, gdy w...

Podpłomyki alla pizza z patelni


Pamiętam zaskoczenie moich znajomych, gdy po raz pierwszy podałam podpłomyki. Z...

Naleśniki z kamutem z kozim twarogiem aromatyzowanym...


Gdy myślę o naleśnikach, wspominam zawsze moje pierwsze kroki z kuchni francuskiej, gdy...