Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Przepyszna i jakże kremowa zupa pieczarkowa.

Przepisy konkursowe

Przepyszna i jakże kremowa zupa pieczarkowa.

Ulubione708
Trudność
Czas przygotowania 40 minut
Natalia Jabłonka

Składniki

1 cebula, 500 g pieczarek, 1 większy ziemniak, 500 ml bulionu warzywnego, ok 100 ml śmietany 18%, sól i pieprz.
Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulkę oraz pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiając solą i pieprzem. W garnku zagotowuję bulion oraz gotuję w nim ziemniaka. Podsmażone grzyby z cebulką dodaję do bulionu kiedy ziemniaczek będzie miękki. Następnie doprawiamy śmietanką. Wedle uznania zupkę dosolić lub potraktować pieprzem. Na sam koniec miksujemy zupkę blenderem tak by powstał aromatyczny krem pieczarkowy. Podawać przystrojoną świeżą bazylią lub estragonem z chrupiącym pieczywem. :)

Zobacz również

krewetki na brzoskwini w parmezanie

krewetki na brzoskwini w parmezanie

Krewetki oczyszczamy, myjemy. Gotujemy wodę z sokiem z cytryny i przyprawami. Do wrzątku...

Pieczony filet kurczaka z imbirem i papryką

Pieczony filet kurczaka z imbirem i papryką

Filet myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Imbir obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena