Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Szaszłyki z koperkowych naleśników

Przepisy konkursowe

Szaszłyki z koperkowych naleśników

Ulubione1
Trudność
Czas przygotowania 45 minut
Monika Lemko

Składniki

Ciasto 4 porcje:
Mąka pszenna - 150 g,
Mleko – 150 ml,
Olej rzepakowy - 10 g,
Jajko – 1 szt.,
Woda – 150 g,
Sól – ½ łyżeczki,
Cukier – szczypta,
Pieprz świeżo mielony do smaku,
Koperek – 1 łyżka,
Kurkuma – szczypta,
Olej do smażenia.

Pasta z wędlin:
Cebula – 1 szt.
Wędlina – 100 g,
Jajka ugotowane na twardo – 2 szt.,
Musztarda – 1 łyżka,
Majonez – 50 g

Koreczki (składniki w zależności wykonanych koreczków):
Oliwki zielone,
Pomidorki koktajlowe,
Cebulki srebrzyste,
Koperek,
Kiełki rzodkiewki.
Naleśniki: wszystkie składniki ze sobą mieszamy, w zależności od gęstości ciasta, wodę lub mąkę dokładamy. Naleśniki z ciasta smażymy, i między czasie pastę z szynki robimy.
Pasta: cebulę, wędlinę, jajko, drobno siekamy, majonez, musztardę dokładamy. Całość dokładnie blenderem rozdrabniamy, mieszamy i pastę gotową już mamy.

Pastą naleśniki smarujemy, następnie je rolujemy. Na części je przecinamy, na wykałaczki nabijamy. Do środka ogóreczek i pomidorki wkładamy, koperkiem i kiełkami rzodkiewki ozdabiamy. Oliwki, cebulki na wykałaczki nadziewamy i fajną przystawkę mamy.

Zobacz również

na Pomidory nadziewane sałatką z kaszy gryczanej

na Pomidory nadziewane sałatką z kaszy gryczanej

Dwa pomidory, ogórek świeży, kiszony, rzodkiewkę oraz ser pokroić w drobną kostkę. Wszystko...

Kruchy sernik z rodzynkami i polewą czekoladową :)

Kruchy sernik z rodzynkami i polewą czekoladową...

Sernik z polewą czekoladową na kruchym spodzie przypomina trochę ciasto drożdżowe (tzn....
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena