Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Szaszłyki z warzywną sałatką i serkiem fetta

Przepisy konkursowe


Szaszłyki z warzywną sałatką i serkiem fetta

Wcześniej należy przygotować sobie mięso ,pokroić je na kawałki i zamarynować i w przyprawie do mięs włożyć do lodówki na około 2 godziny by się przegryzło .Pokrojone mięso w kawałkach i cebulę na połówki ,nabijać mięsko i cebulę na przemian z mięsem na wykałaczki .
Wsadzamy do piekarnika na około 30 minut i pieczemy w 180 stopniach.
Za ten czas robimy sałatkę ,sałatę lodową ,pomidory ,rzodkiewkę, cebulę, szczypiorek kroimy na kawałki wszystko razem doprawiamy pieprzem i solą mieszamy starannie .Ser ziołowy kroimy w kostki i dodajemy do sałatki .Sałatkę wykładamy na talerza do ustrojenia talerza i sałatki układamy obok pomidora pociętego na plastry na przemian z liśćmi sałaty i pietruszki.Z rzodkiewki wycinamy kwiatuszka i kładziemy go na pomidorku.Gotowe szaszłyki wyciągamy z piecyka i kładziemy na talerzyk .Wszystko jest już gotowe więc życzymy smacznego :)

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Zapiekane jabłka w sosie karmelowym


Jesień to czas potraw na bazie jabłek, gruszek, śliwek i orzechów. Dlatego...

Karmelizowana gruszka z kuskusem i pomarańczą


Obawiałem się połączenia tych składników, lecz nie było powodu do obaw, ponieważ...

Cannelloni z pora z sosem z pistacji i rukoli


Cannelloni z pora powstało przez czysty przypadek... bardzo często zdarza mi się...