Tarta malina/ mleczna czekolada/ słonecznik
Kruchy spód:
masło, cukier puder zagnieść, dodać roztrzepane jajko i na końcu mąkę i znowu zagnieść, rozwałkowac w formę koła i odpiec na 170 stopni na złoty kolor, wystudzić
Kruszonka:
wszystkie składniki zagnieść ze sobą, rozwałkować i odpiec na 160 stopni na złoty kolor, wystudzić
Cremeux malinowe:
Robimy creme anglaise
W misce mieszamy żółtka, jajko i cukier w tym czasie zagotowujemy 150g puree malinowego
Zalewamy masę jajeczną puree malinowym i gotujemy do 85 stopni zdejmujemy, dodajemy namoczoną żelatynę, dokładnie mieszamy i dodajemy 50g puree malinowego
Kiedy temperatura spadnie do 40 stopni, blenderujemy z masłem
Wylewamy do okrągłej formy i mrozimy
Mus z mlecznej czekolady z maliną:
W rondelku łączymy puree malinowe i syrop glukozowy , zagotowujemy, dodajemy namoczoną żelatynę
Zalewamy czekoladę puree malinowym na 3 razy za każdym razem mieszając
Dodajemy podbitą śmietanę, wylewamy do okrągłej formy i w środek wkładamy wcześniej zmrożone cremeux malinowe i mrozimy całość do -18 stopni
Rocherki z prażonego słonecznika:
Mieszamy ziarna słonecznika z czekoladą i porcjujemy rocherki z łyżki, odstawiamy do zastygnięcia
Wyciągamy kruchy spód
Krążek musu malinowego z cremeux malinowym wykańczamy żółtym masłem kakaowym, tworząc zamsz i kładziemy go na kruchy spód
Górę dekorujemy konfiturą malinową oraz świeżymi malinami i rocherkami
Gotowe :)
masło, cukier puder zagnieść, dodać roztrzepane jajko i na końcu mąkę i znowu zagnieść, rozwałkowac w formę koła i odpiec na 170 stopni na złoty kolor, wystudzić
Kruszonka:
wszystkie składniki zagnieść ze sobą, rozwałkować i odpiec na 160 stopni na złoty kolor, wystudzić
Cremeux malinowe:
Robimy creme anglaise
W misce mieszamy żółtka, jajko i cukier w tym czasie zagotowujemy 150g puree malinowego
Zalewamy masę jajeczną puree malinowym i gotujemy do 85 stopni zdejmujemy, dodajemy namoczoną żelatynę, dokładnie mieszamy i dodajemy 50g puree malinowego
Kiedy temperatura spadnie do 40 stopni, blenderujemy z masłem
Wylewamy do okrągłej formy i mrozimy
Mus z mlecznej czekolady z maliną:
W rondelku łączymy puree malinowe i syrop glukozowy , zagotowujemy, dodajemy namoczoną żelatynę
Zalewamy czekoladę puree malinowym na 3 razy za każdym razem mieszając
Dodajemy podbitą śmietanę, wylewamy do okrągłej formy i w środek wkładamy wcześniej zmrożone cremeux malinowe i mrozimy całość do -18 stopni
Rocherki z prażonego słonecznika:
Mieszamy ziarna słonecznika z czekoladą i porcjujemy rocherki z łyżki, odstawiamy do zastygnięcia
Wyciągamy kruchy spód
Krążek musu malinowego z cremeux malinowym wykańczamy żółtym masłem kakaowym, tworząc zamsz i kładziemy go na kruchy spód
Górę dekorujemy konfiturą malinową oraz świeżymi malinami i rocherkami
Gotowe :)