Drobiowe roladki z sosem żurawinowym
Będąc na kulinarnych warsztatach w Krakowie, które prowadził Charles z MasterChefa dostałem pewnych inspiracji do stworzenia bardzo nietypowego przepisu. Połączenie smaków słonego i słodkiego to wspaniały pomysł. Bardzo wam to polecam.
Przygotowanie:
Krok 1: Do malaksera dajemy piersi z kurczaka, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i pieprz. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę.
Krok 2: Do masy dodajemy orzechy i mieszamy. Na stół rozkładamy kawałek folii aluminiowej na nią kawałek folii spożywczej i nakładamy kilka łyżek masy. Delikatnie zawijamy.
Krok 3: Zawinięte roladki dajemy do gotującej się wody i gotujemy ok 40min.
Krok 4: Do garnka wrzucamy żurawinę, dodajemy łyżkę cukru oraz laskę cynamonową oraz wino. Wszystko gotujemy, aż zgęstnieje.
Jeśli przy gotowaniu sosu nie będzie chciał nam zgęstnieć, możemy zagęścić go odrobiną mąki kukurydzianej.