Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Mięso i drób Drobiowe roladki z sosem żurawinowym

Mięso i drób


Drobiowe roladki z sosem żurawinowym

Będąc na kulinarnych warsztatach w Krakowie, które prowadził Charles z MasterChefa dostałem pewnych inspiracji do stworzenia bardzo nietypowego przepisu. Połączenie smaków słonego i słodkiego to wspaniały pomysł. Bardzo wam to polecam.


Przygotowanie:

Krok 1: Do malaksera dajemy piersi z kurczaka, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i pieprz. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę.

Krok 2: Do masy dodajemy orzechy i mieszamy. Na stół rozkładamy kawałek folii aluminiowej na nią kawałek folii spożywczej i nakładamy kilka łyżek masy. Delikatnie zawijamy.

Krok 3: Zawinięte roladki dajemy do gotującej się wody i gotujemy ok 40min.

Krok 4: Do garnka wrzucamy żurawinę, dodajemy łyżkę cukru oraz laskę cynamonową oraz wino. Wszystko gotujemy, aż zgęstnieje.


 

Jeśli przy gotowaniu sosu nie będzie chciał nam zgęstnieć, możemy zagęścić go odrobiną mąki kukurydzianej.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Szaszłyki z kurczaka w sezamie z dipem z mięty i cytryny


Szaszłyki kojarzą się raczej z sezonem grillowym. Ja przyrządzam je przez cały rok....

Makaron ręcznie robiony z kurczakiem i kapustą czerwoną


Wykonany ręcznie makaron, z użyciem naszych możliwości manualnych i poświęconego...

Filet z kurczaka z holenderskim sosem...


Sos holenderski niesłusznie został okrzyknięty jednym z najtrudniejszych sosów, choć...