Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Mięso i drób / Drobiowe roladki z sosem żurawinowym

Mięso i drób

Drobiowe roladki z sosem żurawinowym

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 60 min

Będąc na kulinarnych warsztatach w Krakowie, które prowadził Charles z MasterChefa dostałem pewnych inspiracji do stworzenia bardzo nietypowego przepisu. Połączenie smaków słonego i słodkiego to wspaniały pomysł. Bardzo wam to polecam.

Bartek Boratyn
Bartek Boratyn
Gotowanie to moja pasja. Kocham wszystkie kuchnie świata, ale jednak najbliższa mojemu sercu jest tradycja, czyli kuchnia polska... Z chęcią poznaje nowe smaki i aromaty, które są kluczem do kolejnych potraw. Moja kuchnia jest bardzo specyficzna, uwielbiam zaskakiwać moich gości podając niekiedy kontrowersyjne łączenia składników, kolorów i zapachów. Na co dzień prowadzę blog http://szafranowyraj.blogspot.com/, prezentując innym swe kulinarne eksperymenty.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 4 piersi z kurczaka
- 2 jajka
- 3 dag mąki ziemniaczanej
- 3 dag mąki pszennej
- sól
- pieprz
- połowa szklanki orzechów włoskich
- garść suszonej żurawiny
- laska cynamonu
- łyżka cukru
- czerwone wino

Przygotowanie:

Krok 1: Do malaksera dajemy piersi z kurczaka, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i pieprz. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę.

Krok 2: Do masy dodajemy orzechy i mieszamy. Na stół rozkładamy kawałek folii aluminiowej na nią kawałek folii spożywczej i nakładamy kilka łyżek masy. Delikatnie zawijamy.

Krok 3: Zawinięte roladki dajemy do gotującej się wody i gotujemy ok 40min.

Krok 4: Do garnka wrzucamy żurawinę, dodajemy łyżkę cukru oraz laskę cynamonową oraz wino. Wszystko gotujemy, aż zgęstnieje.


 

Jeśli przy gotowaniu sosu nie będzie chciał nam zgęstnieć, możemy zagęścić go odrobiną mąki kukurydzianej.

Zobacz również

Ratatouille z różnymi rodzajami mięs

Ratatouille z różnymi rodzajami mięs

Przygotowanie: Krok 1: Do garnka w którym będziemy dusić całą potrawę wrzucamy skrojony w...

Mielona wieprzowina duszona z chili i młodym bobem

Mielona wieprzowina duszona z chili i młodym...

Przygotowanie: Krok 1: Bób płuczemy i wrzucamy do wrzątku, gotujemy ok. 20 minut, tak aby...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena