Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Wiosna na talerzu

Przepisy konkursowe

Wiosna na talerzu

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 10 minut
Monika Lemko

Składniki

2 plasterki sera gouda,
1 jajko,
kilka listków świeżej bazylii,
5 plasterków szynki drobiowej,
rukola,
3 pomidorki,
szczypiorek,
4 oliwki,
sól, pieprz do smaku,
1 łyżeczka plaska masła.
Na patelni roztapiamy niewielką ilość masła, na obrzeżach układamy ser żółty, wbijamy jajko tak, aby żółtko znajdowało się na samym środku. Doprawiamy sola i pieprzem. Smażymy pod przykryciem (na niewielkim ogniu), tak, aby żółtko się lekko ścięło. Przekładamy na talerz, z szynki robimy „płatki kwiatka”, gałązkę ze szczypiorku, a łąkę z Rukli, pomidorków i oliwek. Smacznego

Zobacz również

Makaron z indykiem w sosie koperkowym.

Makaron z indykiem w sosie koperkowym.

30-40 dag mięsa z udka indyka (pokrojonego w kawałki) podsmażyć na oliwie, posiekanej cebuli i...

MAKARONOWA SAŁATKA Z POMIDORKAMI I SERKIEM SAŁATKOWYM

MAKARONOWA SAŁATKA Z POMIDORKAMI I SERKIEM...

Makaron ugotować, przelać wodą, osączyć i ułożyć na talerzu. Na makaronie ułożyć...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena