Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przystawki / Przekąska z kalarepy z pizzą

Przystawki

Przekąska z kalarepy z pizzą

Ulubione3
Trudność

Mało znana kalarepa, dodawana najczęściej do zupy odchodzi coraz bardziej w niepamięć. Postanowiłem stworzyć bardzo prostą i szybką przekąskę, która nada się idealnie np. do równie szybko zrobionych, domowych pizz.

Bartek Boratyn
Bartek Boratyn
Gotowanie to moja pasja. Kocham wszystkie kuchnie świata, ale jednak najbliższa mojemu sercu jest tradycja, czyli kuchnia polska... Z chęcią poznaje nowe smaki i aromaty, które są kluczem do kolejnych potraw. Moja kuchnia jest bardzo specyficzna, uwielbiam zaskakiwać moich gości podając niekiedy kontrowersyjne łączenia składników, kolorów i zapachów. Na co dzień prowadzę blog http://szafranowyraj.blogspot.com/, prezentując innym swe kulinarne eksperymenty.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- ciasto drożdżowe
- ketchup
- salami
- ser żółty
- zioła
- 2 kalarepy
- 2 łyżki masła
- pęczek świeżego koperku

Przygotowanie:

Krok 1: Na początku obieramy kalarepę i kroimy ją w paski jak frytki.

Krok 2: Do gotującej się, osolonej wody wrzucamy pokrojone kalarepy i gotujemy do miękkości.

Krok 3: Na stolicy kroimy ciasto drożdżowe w kawałeczki i nakładamy na nie ketchup, następnie salami oraz ser i zioła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na złoty kolor.

Krok 4: Ugotowaną kalarepę odcedzamy i dajemy do rozpuszczonego w osobnym rondelku masła. Mieszamy i na sam koniec dajemy pokrojony koperek. Mieszamy i nakładamy.



 

Pizze możemy zrobić z dowolnym składnikiem, na jakiego mamy tylko ochotę.

Zobacz również

Austriackie krokieciki

Austriackie krokieciki

Przygotowanie: Krok 1: Robimy słone ciasto na naleśniki i smażymy ok 10 szt. Krok 2: Gdy...

Biała fasola z pesto z brokuła

Biała fasola z pesto z brokuła

Przygotowanie:   Krok 1: Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, a łodygę obieramy i kroimy...
Komentarze (2)
2
ciasteczko13
ciasteczko13
2014-01-23 17:25:40

zgadzam się - niska jakosć. byc może nie słyszeli ze jes ie tez oczami!

stary.ygary
stary.ygary
2014-01-23 12:57:33

Pewnie smaczne, ale foto nie przekonuje...

Twój komentarz
Ocena