Przekąska z kalarepy z pizzą
Mało znana kalarepa, dodawana najczęściej do zupy odchodzi coraz bardziej w niepamięć. Postanowiłem stworzyć bardzo prostą i szybką przekąskę, która nada się idealnie np. do równie szybko zrobionych, domowych pizz.
Przygotowanie:
Krok 1: Na początku obieramy kalarepę i kroimy ją w paski jak frytki.
Krok 2: Do gotującej się, osolonej wody wrzucamy pokrojone kalarepy i gotujemy do miękkości.
Krok 3: Na stolicy kroimy ciasto drożdżowe w kawałeczki i nakładamy na nie ketchup, następnie salami oraz ser i zioła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na złoty kolor.
Krok 4: Ugotowaną kalarepę odcedzamy i dajemy do rozpuszczonego w osobnym rondelku masła. Mieszamy i na sam koniec dajemy pokrojony koperek. Mieszamy i nakładamy.
Pizze możemy zrobić z dowolnym składnikiem, na jakiego mamy tylko ochotę.
Pewnie smaczne, ale foto nie przekonuje...
zgadzam się - niska jakosć. byc może nie słyszeli ze jes ie tez oczami!