Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Ryby i owoce morza / Dania z pstrągiem

Dania z pstrągiem

Pstrąg to przysmak wielu wielbicieli ryby. Jego walory smakowe zależą od dobrania odpowiednich przypraw i dodatków, a także sposobu przygotowania ryby. Zachęcamy do gotowania na parze i grillowania, rzadziej smażmy w głębokim oleju. Ryby to składniki niskokaloryczne, nie ma potrzeby zmieniać stanu tej rzeczy. Bezdyskusyjną zaletą pstrąga są jego wartości odżywcze. Jest on źródłem witamin i składników mineralnych. Dlatego zaleca się jedzenie ryb szczególnie dzieciom i kobietom w ciąży. Witaminy A, D, E i K, białko, kwasy omega – 3 i omega – 6, WPA i DHA wspomagają bowiem układ krwionośny, wzrokowy, nerwowy i kostny.
Pstrąg pieczony w soli z pomarańczą i rozmarynem
Trudność
Czas 25 min
Pieczony pstrąg w cytrynie z puree ziemniaczanym
Trudność
Czas 40 min