Max Kuchnie | Porady Ekspertów, Analizy, Porównania Sprzętu
Max Kuchnie | Porady Ekspertów, Analizy, Porównania Sprzętu
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Porady Brytfanny – jakie kupować?

Porady


Brytfanny – jakie kupować?

Wśród szeregu rozmaitych akcesoriów kuchennego użytku, jakie okazują się na co dzień niesamowicie istotne, wyróżnić należy między innymi wysokiej jakości brytfanny. Są to naczynia, które opanowały rynek sprzętów i wyposażenia AGD już lata temu i od tego momentu nie wychodzą z użytku, wpisując się w gusta wszelkiej maści konsumentów. Zanim wybierzesz odpowiedni model tego produktu, zastanów się, jakie są w ogóle Twoje zapotrzebowania.

Tworzywo


Niezbędne jest rozważenie, ile mamy na cel zakupu brytfanny środków pieniężnych. Dzięki temu będziemy mogli rozpocząć wstępną selekcje pod względem typu asortymentu oferowanego przez różnorodnych producentów. Oczywiście im więcej zainwestujemy, tym bardziej profesjonalny model będziemy mogli nabyć. Istnieje szeroki wachlarz rozmaitych akcesoriów tej kategorii, z czego najbardziej polecane są te wykonane z solidnego materiału typu ceramiczne, teflonowe oraz stalowe. Pierwszy z wyżej wyszczególnionych rodzajów to brytfanny bardzo odporne na uszkodzenia mechaniczne, niepodatne na zarysowania, trwałe oraz niezawierające niklu. Można w nich piec i smażyć nawet w gigantycznych temperaturach wynoszących do ponad 450 stopni Celsjusza. Nie wymagają one zastosowania dodatkowo szeregu akcesoriów drewnianych, jakie często są potrzebne przy innych modelach brytfann. Są stosowane nawet w porządnych lokalach gastronomicznych. Drugi z rodzajów brytfann, to jest teflonowe, okazują się odporne na szczególnie wysokie temperatury, ale także należycie spełniają swoje funkcje w przypadku niskich temperatur. Nim kupimy taki model, warto jednak upewnić się, że produkt jaki nabywamy ma atest Państwowego Zakładu Higieny. Warianty ceramiczne z kolei są bardzo eleganckie i to je wyróżnia. Także są nie „do zdarcia". Łatwo się je czyści, nadają się też do mycia w zmywarce i przechowywania w lodówkach czy chłodniach.

 

Cena

 

W kwestii finansów natomiast ciężko jest w przypadku doboru brytfann generalizować, bo wiele zależy od renomy producenta wypuszczającego dane modele na rynek. Sporo wynika też z tytułu zastosowania takiego a nie innego tworzywa wytwórczego danej kategorii naczyń. Na kształtowanie się kosztów znaczący wpływ ma również rozmiar akcesoriów. W uproszczeniu, brytfanny przeciętne, pospolite, które dostępne są nawet w standardowym hipermarkecie kosztują około trzydziestu – pięćdziesięciu złotych. Za model z teflonu musimy dać już ponad 150 zł, z kolei za stalowe brytfanny producenci życzą sobie niekiedy ponad 300 zł.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Czas na ciasto! Czyli jaki wałek wybrać?


Zazwyczaj gadżety i urządzenia do kuchni kupujemy w dwóch celach – aby...

Jak wybrać zastawę stołową?


Smaczne i aromatyczne potrawy to podstawa udanego przyjęcia, obiadu czy uroczystej...

Kompletujemy kuchenną wyprawkę


Przeprowadzka do własnego mieszkania czy domu to niezwykle ważny krok w życiu każdego....