Ciastka z żurawiną i chipsami bananowymi
Uwielbiam fundować najbliższym kulinarne niespodzianki. Otrzymują więc ode mnie małe paczuszki, które mogą zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie. Często są to smakowite ciasteczka, po jakie dobrze jest sięgnąć podczas przerwy od obowiązków w ciągu dnia. Te, które Wam proponuję nie wymagają pieczenia, przez co ich wykonanie jest szybkie i proste.
Przygotowanie:
Krok 1: Krówki kroimy na mniejsze kawałki i na średnim ogniu rozpuszczamy je z dodatkiem wody. Musimy uważać, żeby karmel z krówek nie przypalił się.
Krok 2: Czekoladę z dodatkiem mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli stawiamy naczynie z czekoladą na garnku z gotującą się wodą. Para rozpuści czekoladę.
Krok 3: Na herbatniki kładziemy żurawinę i połamane chipsy bananowe.
Krok 4: Polewamy herbatniki karmelem z krówek, a na to rozpuszczoną czekoladę.
Krok 5: Wstawiamy herbatniki do lodówki i czekamy aż karmel i czekolada zastygną.
Żurawina i chipsy bananowe to jedna propozycja, ale możecie spróbować zrobić własną kombinację owoców suszonych i orzechów.
nie wiem co myśleć - takie to trochę zbyt proste - tworzyc ciasta na gotowym herbatniku
bez rewelacji