Crumble bananowo-cynamonowe
Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka, jaka podczas naszej wczesniejszej rozmowy nadmieniła, że jest na diecie. Postanowiłam przyrządzić więc dla niej smakowity koktajl, jednak okazało się, że jej dieta ma służyć przybraniu na wadze. Nie miałam dużo czasu i wielu składników na zmianę wieczornego menu, a wszyscy mieli ochotę na coś słodkiego. Okazało się, że Crumble to idealna propozycja na takie spotkanie.
Przygotowanie:
Krok 1: Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni.
Krok 2: Banany kroimy w talarki, posypujemy cynamonem i cukrem z prawdziwą wanilią, smażymy kilka minut z dodatkiem 2 łyżek masła.
Krok 3: Mąkę, cukier i masło zagniatamy na kruszonkę.
Krok 4: Banany z patelni wrzucamy do foremek, posypujemy kruszonką.
Krok 5: Pieczemy ok. 30 min.
Do kruszonki możecie również wrzucić orzechy, wtedy skóka będzie jeszcze bardziej chrupiąca.
Oprocz orzechów, dodalabym bakalie - w tym suszone owoce!
Brzmi apetycznie!! czas wypróbować tą propozycję :) GOSPODYNIDOMOWA- Twoje połączenie także wypróbuję :)
Jak dla mnie jest to deser zbyt słodki. Nie jest w moim guście...