Krem czekoladowy z płatkami chili
Ten bardzo prosty deser zachwyca smakiem i swoją prostotą. Podaje go w specjalnych okazjach, ponieważ jego wytrawny smak zachwyci najbardziej wymagających gości. Dzisiaj przygotowałem wersję z niebieską galaretką.
Przygotowanie:
Krok 1: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. W misce ubijamy białka na sztywno i pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.
Krok 2: Rozpuszczoną czekoladę dodajemy bardzo ostrożnie po jednej łyżce do piany i delikatnie mieszamy. Tak robimy z całością czekolady.
Krok 3: Do przygotowanego kremu dodajemy płatki chili i dokładnie mieszamy.
Krok 4: Krem przelewamy do kubeczków i dajemy do lodówki do zastygnięcia.
Krem można jeść zaraz po przygotowaniu, lecz ja polecam ten schłodzony...jest jednym słowem lepszy.
ok!