Ciasta i desery - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Ciasta i desery - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Ciasta i desery Marshmallow z gorącą czekoladą i snikersem

Ciasta i desery


Marshmallow z gorącą czekoladą i snikersem

Ciekawy pomysł na niecodzienną słodycz. Jak wiemy łasuchowanie poprawia nam humor w niezbyt udany dzień. Dlatego od czasu do czasu warto jest sobie pozwolić na wiekszą dawkę kalorii. Przygotowanie tego deseru wymaga odrobiny cierpliwości, jednak zaznaczam, że jest warty tego wysiłku. Sami zobaczycie! 

Przygotowanie:
 

Krok 1: Formę 23cm posypuję cukrem pudrem.
 

Krok 2: W rondelku na średnim ogniu mieszam drobny cukier ze 175 ml wody i syropem złocistym. Podgrzewam do 120-130 stopni C lub do momentu, kiedy odrobina syropu wlana do zimnej wody utworzy zwartą kulkę.
 

Krok 3: Pozostałą wodę wlewam do metalowej / plastikowej miski i dodaję żelatynę. Ustawiam miskę nad gotującą wodą i czekam, aż żelatyna się całkowicie rozpuści. Zdejmuję syrop z ognia i dodaję żelatynę, stale mieszając trzepaczką.
 

Krok 4: W osobnej misce ubijam dwa białka. Cały czas miksując, powoli wlewam syrop. Miksuję, aż masa będzie bardzo gęsta.. Wylewam do przygotowanej blaszki. Odstawiam na 8 godzin albo na noc.
 

Krok 5: Mleko, wodę, cukier, śmietankę, snickersy i czekoladę wrzucam do garnka i podgrzewam aż wszystko się połączy.
 

Krok 6: Czekoladę blenduję.
 

Krok 7: Wyjmuję marshmallow, wyciągam z formy i wycinam z nich gwiazdki foremką do ciastek, nabijam na duże wykałaczki.
 

Krok 8: Czekoladę przelewam do słoików, z których pije się czekoladę i podaję z gwiazdkami marshmallow.



 

Takie połączenia słodkich smaków z pewnością poprawią nam humor, szczególnie w coraz zimniejsze jesienne wieczory. Dla prawdziwych zmarzluchów polecam dodanie do czekolady odrobinę chili i startego imbiru.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Cytrynowy kurczak z serowymi nitkami


Aligot to potrawa a właściwie dodatek do głównego dania pochodzący z Francji....

Karmelizowana gruszka z kuskusem i pomarańczą


Obawiałem się połączenia tych składników, lecz nie było powodu do obaw, ponieważ...

Otwarta lasagne z warzywami w sosie pomidorowym z ricottą


Tłusto i ciężko to dwa słowa, które kojarzą mi się z typową lasagne....