Mus z białej czekolady
Uwielbiam połączenie delikatnych, czekoladowych deserów z orzechami. Szczególnie tych, według przepisów prostych i szybkich w wykonaniu. Mus z białej czekolady to deser, jaki daje cudowne efekty, przy małym nakładzie czasu. Orzechy bosko podkręcają jego smak, który świetnie sprawdzi się również w wersji czekolady gorzkiej.
Przygotowanie:
Krok 1: Czekoladę puszczamy na parze wodnej.
Krok 2: Ser, mleko i cukier miksujemy dokładnie i łączymy z rozpuszczoną czekoladą.
Krok 3: Wstawiamy do lodówki na 30 min, albo niczym się nie przejmując zjadamy mus natychmiastowo.
Taki mus ślicznie wygląda w małych słoiczkach, które możecie podać bezpośrednio swoim gościom.
Z czym podawac taki mus? Sam jest chyba za slodkim deserem?
sz7ukałam podobnego przepisu! MOJE.GOTOWANIE mus swietnie laczyc z owocami
Mus jak najbardziej można pałaszować jako samodzielny deser – czekoladoholicy na pewno się ze mną zgodzą :) albo tak jak zostało napisane powyżej - można śmiało łączyć z owocami. Ja polecam także mus z ciemnej czekolady z odrobiną sproszkowanego chili jeśli ktoś lubi takie połączenia :)