Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Ciasta i desery / Mus z białej czekolady

Ciasta i desery

Mus z białej czekolady

Ulubione3
Trudność

Uwielbiam połączenie delikatnych, czekoladowych deserów z orzechami. Szczególnie tych, według przepisów prostych i szybkich w wykonaniu. Mus z białej czekolady to deser, jaki daje cudowne efekty, przy małym nakładzie czasu. Orzechy bosko podkręcają jego smak, który świetnie sprawdzi się również w wersji czekolady gorzkiej.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 100g białej czekolady 

- 200g sera ricotty 

- cukier waniliowy 

- 1/4 szklanki mleka

Przygotowanie: 

Krok 1: Czekoladę puszczamy na parze wodnej.
 

Krok 2: Ser, mleko i cukier miksujemy dokładnie i łączymy z rozpuszczoną czekoladą.
 

Krok 3: Wstawiamy do lodówki na 30 min, albo niczym się nie przejmując zjadamy mus natychmiastowo.



Taki mus ślicznie wygląda w małych słoiczkach, które możecie podać bezpośrednio swoim gościom. 

Zobacz również

Puszyste ciasto truskawkowe z kruszonką

Puszyste ciasto truskawkowe z kruszonką

Przygotowanie: Krok 1: Przesianą przez sito mąkę mieszamy dokładnie z proszkiem do...

 Zapiekane jabłka w sosie karmelowym

Zapiekane jabłka w sosie karmelowym

Przygotowanie:   Krok 1: Wybieramy jabłka podobnych rozmiarów. Krok 2: Owoce myjemy i...
Komentarze (3)
3
Gość
nasturcja
2013-07-10 17:02:30

Mus jak najbardziej można pałaszować jako samodzielny deser – czekoladoholicy na pewno się ze mną zgodzą :) albo tak jak zostało napisane powyżej - można śmiało łączyć z owocami. Ja polecam także mus z ciemnej czekolady z odrobiną sproszkowanego chili jeśli ktoś lubi takie połączenia :)

chefnatasza
chefnatasza
2013-06-27 15:40:21

sz7ukałam podobnego przepisu! MOJE.GOTOWANIE mus swietnie laczyc z owocami

moje.gotowanie
moje.gotowanie
2013-06-26 11:45:07

Z czym podawac taki mus? Sam jest chyba za slodkim deserem?

Twój komentarz
Ocena