Ciasta i desery - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Ciasta i desery - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Ciasta i desery Puszyste babeczki z rumem

Ciasta i desery


Puszyste babeczki z rumem

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć baby. To ciasto od lat dumnie urozmaica kulinarną oprawę tych świąt. W tym przypadku to mini babeczki zasilone odrobiną wysokoprocentowego trunku.


Przygotowanie:

Krok 1: Masło kroimy na kawałki i ucieramy mikserem, następnie dodajemy cukier waniliowy, rum, cukier kryształ i sól i ucieramy dalej przez ok 1 minutę.

Krok 2: Do masy dodajemy kolejno jajka, cały czas ubijając.

Krok 3: W kolejnym kroku dodajemy mleko, mąkę i proszek do pieczenia i w dalszym ciągu ubijamy mikserem do momentu wyrobienia jednolitej masy.

Krok 4: Masę przekładamy do foremek babeczkowych, które wcześniej należy wysmarować masłem. Babeczki wkładamy do piekarnika 180 st. C/40-45 minut.


 

Należy pamiętać, aby babeczki wyjmować z foremek po wystudzeniu.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Smażone jabłka z serem pleśniowym i kminkiem


Jesień pachnie jabłkami, a moja Babcia zawsze mówiła, że jabłka bardzo lubią się z...

Soczysty omlet z salami, fetą i oliwkami


Kuchnia śródziemnomorska to jeden z moich ulubionych kierunków smakowych....

Risotto z szafranem i szynką parmeńską


Szafran to prawdziwy skarb wśród przypraw, nadaje potrawom śliczny żółty kolor, a...