Ciasta i desery - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Ciasta i desery - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Ciasta i desery Puszyste ciasto z malinami i maślanką

Ciasta i desery


Puszyste ciasto z malinami i maślanką

Trzeba wykorzystać w stopniu maksymalnym dary natury, które można świeżo zerwać z krzaka i umieścić w kuchni. W bardzo prosty i szybki sposób udało się sprostać zachciankom na odrobinę słodyczy. Zapraszam na pyszne ciasto ze świeżymi malinami wprost z ogródka działkowego.

Przygotowanie:

Krok 1: Maliny obieramy z szypułek i bardzo dobrze płuczemy, następnie odstawiamy na bok do odcieknięcia.

Krok 2: Do miski wrzucamy jajka i cukier - ucieramy mikserem na jednolitą masę. Następnie dodajemy mąkę kartoflaną, olej oraz maślankę i w dalszym ciągu ucieramy. Na koniec wrzucamy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej ucieramy.

Krok 3: Na blaszkę (wąską „keksówkę") wysmarowaną lekko tłuszczem wylewamy wyrobione ciasto i równomiernie rozsmarowujemy po blaszce. Następnie wtykamy w ciasto wcześniej przygotowane maliny. Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 st.C



Pamiętajmy, aby składniki podczas wyrabiania ciasta dodawać w takiej kolejności, jak zostało to napisane w przepisie.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Walentynkowy drink z truskawkami, miodem i amaretto


Po raz kolejny obchodzimy święto, w którym dominują barwy czerwieni. Tym razem...

Crostata al pistacchio czyli kruche ciasto z pistacjowym...


Crostata to podstawowe domowe włoskie ciasto. Istnieją setki przeposów na crostatę,...

Muffiny z bananami i czekoladą


Widok muffina naturalnie popękanego podczas wypiekania jest czymś niesamowicie...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności