Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Ciasta i desery / Słodko-ostre ciasto czekoladowe

Ciasta i desery

Słodko-ostre ciasto czekoladowe

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 1 godz

Czekolada to naturalny afrodyzjak, a jej walory smakowe zapewniają przyjemne doznania dla podniebienia. Zaskocz swoją kobietę słodko-ostrym połączeniem czekolady i chili serwując jej ciasto upieczone w piekarniku Franke z pomocą aplikacji myMenu.

Składniki

- cukier puder - 100g
- gorzkie kakao – 50g
- jaja – 4
- masło – 180g
- papryczka chili – 4g
- polewa z ciemnej czekolady – 300g

Przygotowanie:

 

Krok 1: Roztop czekoladę w kąpieli wodnej razem z papryczkami chili, stopniowo dodawaj masło. Zdejmij naczynie z płyty i usuń papryczki, które powinny już oddać swój smak.


Krok 2: Wymieszaj żółtka z cukrem pudrem.


Krok 3: Ubij pianę z białek z niewielką ilością cukru pudru.


Krok 4: Wszystkie składniki wymieszaj z czekoladą i dodaj kakao.


Krok 5: Masę wylej na blachę o średnicy 22 cm, wysmarowaną masłem i umieść w piekarniku. Piecz przez 48 minut w 180 stopniach.

 

 

Produkty Franke pozwalają na przygotowanie prawdziwych kulinarnych smakowitości. Wystarczy wybrać odpowiedni program lub skorzystać z aplikacji.

Zobacz również

Tarta z karmelizowanymi gruszkami i kremem czekoladowo-miętowym

Tarta z karmelizowanymi gruszkami i kremem...

Przygotowanie: Krok 1: Mąkę wymieszać z cukrem. Dodać posiekane nożem masło i wyrobić na...

Tartaletki z kremem cytrynowym

Tartaletki z kremem cytrynowym

Przygotowanie: Krok 1: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Mąkę i cukier przesiać na...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena