Słodko-ostre ciasto czekoladowe
Czekolada to naturalny afrodyzjak, a jej walory smakowe zapewniają przyjemne doznania dla podniebienia. Zaskocz swoją kobietę słodko-ostrym połączeniem czekolady i chili serwując jej ciasto upieczone w piekarniku Franke z pomocą aplikacji myMenu..
Przygotowanie:
Krok 1: Roztop czekoladę w kąpieli wodnej razem z papryczkami chili, stopniowo dodawaj masło. Zdejmij naczynie z płyty i usuń papryczki, które powinny już oddać swój smak.
Krok 2: Wymieszaj żółtka z cukrem pudrem.
Krok 3: Ubij pianę z białek z niewielką ilością cukru pudru.
Krok 4: Wszystkie składniki wymieszaj z czekoladą i dodaj kakao.
Krok 5: Masę wylej na blachę o średnicy 22 cm, wysmarowaną masłem i umieść w piekarniku. Piecz przez 48 minut w 180 stopniach.
Produkty Franke pozwalają na przygotowanie prawdziwych kulinarnych smakowitości. Wystarczy wybrać odpowiedni program lub skorzystać z aplikacji.