Zapiekane jabłko z miodem, makiem i rodzynkami
Święta to czas, w którym cudowne zapachy roznoszą się po kuchni. Gary powinny kotłować się od pracy, a my w tym czasie możemy upajać się aromatami, które unoszą się w powietrzu. Tak właśnie kojarzą mi się moje święta w domu. Kojarzą mi się też z pieczonymi jabłkami, dlatego dziś przygotowałam taki przepis.
Przygotowanie:
Krok 1: Obcinamy sam wierzch jabłka, tak żeby jabłko miało przykrywkę z ogonkiem.
Krok 2: Wydrążamy otwór w jabłku, pozbywając się pestek.
Krok 3: Mieszamy miód z rodzynkami i makiem.
Krok 4: Wypełniamy otwór w jabłku mieszanką z miodu.
Krok 5: Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 min.
Możecie wrzucić więcej bakalii albo orzechów do mieszanki z miodem.
Smakowitości! Nigdy nie spotkałam się z jabłkiem z makiem - ale przyznaje ze pasyuje!