Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2025/26 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2025/26 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Pełnoziarniste ciabatty zapiekane z anchois

Pełnoziarniste ciabatty zapiekane z anchois

Wieczorne zachcianki często skłaniają mnie do coraz bardziej odważnych kompozycji smakowych. Jeśli lubicie anchois proponuję skorzystać z tego przepisu, to naprawdę ciekawie i dobrze smakuje.


Przygotowanie:

Krok 1: Ciabatty przekrawamy na poł i skrapiamy oliwa z oliwek.

Krok 2: Do miseczki wlewamy zmiksowane pomidory, dodajemy bardzo drobno posiekane anchois, czosnek, chrzan, pieprz oraz posiekany koper. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Krok 3: Na ciabattach układamy plastry mozarelli, które smarujemy przygotowanym sosem, na wierzch kładziemy cebulki perłowe i wkładamy do piekarnika 180 st.C/12 min.



Po wyjęciu możemy posypać świeżo startym parmezanem.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Crostata al pistacchio czyli kruche ciasto z pistacjowym...


Crostata to podstawowe domowe włoskie ciasto. Istnieją setki przeposów na crostatę,...

Grillowany camembert z sokiem malinowym i pistacjami


Przystawka z sera camembert zdecydowanie króluje w sezonie grillowym. Pasują do niego...

Zupa krem z pieczonej cukinii z pieczonym łososiem


Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Na półkach sklepowych, poza sezonem,...