Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przystawki Pełnoziarniste ciabatty zapiekane z anchois

Przystawki


Pełnoziarniste ciabatty zapiekane z anchois

Wieczorne zachcianki często skłaniają mnie do coraz bardziej odważnych kompozycji smakowych. Jeśli lubicie anchois proponuję skorzystać z tego przepisu, to naprawdę ciekawie i dobrze smakuje.


Przygotowanie:

Krok 1: Ciabatty przekrawamy na poł i skrapiamy oliwa z oliwek.

Krok 2: Do miseczki wlewamy zmiksowane pomidory, dodajemy bardzo drobno posiekane anchois, czosnek, chrzan, pieprz oraz posiekany koper. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Krok 3: Na ciabattach układamy plastry mozarelli, które smarujemy przygotowanym sosem, na wierzch kładziemy cebulki perłowe i wkładamy do piekarnika 180 st.C/12 min.



Po wyjęciu możemy posypać świeżo startym parmezanem.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Dorsz w sosie Chardonnay i pora


W tym przepisie najbardziej lubię sos, a w zasadzie wyjadanie go z talerza chrupiącą...

Makaron razowy z tofu i pieczonym bakłażanem


Do tej pory rzadko sięgałam po Tofu. Namówiona przez znajomego do użycia go w...

Śledzie Matias z pomarańczą i imbirem


Śledzie zawsze były bardzo częstym daniem w moim rodzinnym domu. Z dzieciństwa...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności