Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przystawki / Pełnoziarniste ciabatty zapiekane z anchois

Przystawki

Pełnoziarniste ciabatty zapiekane z anchois

Ulubione1
Trudność
Czas przygotowania 15 min

Wieczorne zachcianki często skłaniają mnie do coraz bardziej odważnych kompozycji smakowych. Jeśli lubicie anchois proponuję skorzystać z tego przepisu, to naprawdę ciekawie i dobrze smakuje.

Sebastian Wanat
Sebastian Wanat
Moje wykształcenie nie jest związane ze światem kulinarnym, nawet powiedziałbym bardzo od niego odbiega. Uważam, że to nie ma najmniejszego znaczenia w życiu pasjonata kulinarnego. Od najmłodszych lat wykazuję ogromną chęć rozwijania swoich zmysłów smakowych poprzez poznawanie co raz to ciekawszych i nieznanych mi dotąd przypraw, ziół, warzyw czy mięs.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 2 pełnoziarniste ciabatty
- 30 g anchois w oleju
- 1 kulka mozarelli
- Kilka cebulek perłowych
- Świeży koper
- 1 ząbek czosnku
- ½ szklanki zmiksowanych pomidorków bez skórki
- 1 łyżka chrzanu tartego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Czarny, świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Krok 1: Ciabatty przekrawamy na poł i skrapiamy oliwa z oliwek.

Krok 2: Do miseczki wlewamy zmiksowane pomidory, dodajemy bardzo drobno posiekane anchois, czosnek, chrzan, pieprz oraz posiekany koper. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Krok 3: Na ciabattach układamy plastry mozarelli, które smarujemy przygotowanym sosem, na wierzch kładziemy cebulki perłowe i wkładamy do piekarnika 180 st.C/12 min.



Po wyjęciu możemy posypać świeżo startym parmezanem.

Zobacz również

Rozgrzewający orange curd

Rozgrzewający orange curd

Przygotowanie:   Krok 1: Na początku dokładnie myjemy pomarańcze i ścieramy z nich...

Meksykańskie guacamole z arbuzem

Meksykańskie guacamole z arbuzem

Przygotowanie: Krok 1: Cebulę i papryczkę chili pokroić w bardzo drobną kostkę i odstawić...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena