Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Farfalle

Znany z tradycyjnej kuchni włoskiej makaron farfalle to prawdziwy przysmak. Kształt kokardek nadaje daniu urokliwy wygląd. Podawany jest głównie z sosem na bazie śmietany lub pomidorów, jednak równie dobrze sprawdzi się w innych odsłonach, np. w zapiekance. Istnieje wiele wariacji na temat przepisu na ciasto do tego makaronu. Wyróżniamy farfalle pomidorowe, szpinakowe oraz zbożowe. Każde z nich charakteryzuje się odmiennym smakiem, wartościami kalorycznymi i odżywczymi. Jednak zaznaczamy, że należy spróbować wszystkich sposobów na farfalle – naprawdę warto.
Farfalle z suszonymi pomidorami i pastą szpinakową
Trudność
Czas 20 min
Kruchy indyk w potrawce z limonką
Trudność
Czas 60 min
Farfalle w pikantnym sosie z tuńczykiem i białym winem
Trudność
Czas 20 min