Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Makarony / Spaghetti w sosie z sera camembert, z burakami,...

Makarony

Spaghetti w sosie z sera camembert, z burakami, marchewką i pietruszką

Ulubione1
Trudność

Kolory! wprowadzamy kolory! Staram się pamiętać o tym, żeby przygotowywane przeze mnie potrawy kusiły również wyglądem.
Przepis na ten makaron, został wykorzystane w jednej z restauracji. Ku mojej uciesze idzie jak świeże bułeczki:)

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 200g makaronu spaghetti
- krążek sera camembert
- 200ml jogurtu naturalnego
- burak
- marchewka
- pietruszka
- ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- łyżeczka pieprzu
- sól

Przygotowanie:

Krok 1: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, tak aby był al dente.

Krok 2: Ser rozpuszczamy na średnim ogniu z jogurtem, ciągle mieszając i uważając żeby jogurt się nie zważył. Warzywa obieramy i kroimy w cienkie talarki.

Krok 3: Następnie na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany ząbek czosnku i pokrojone warzywa. Smażymy do momentu, aż staną się prawie miękkie. Powinny być delikatnie twarde i chrupiące. Na koniec dodajemy pieprz.

Krok 4: Makaron wrzucamy do sosu, dodajemy do niego przygotowane warzywa i gotowe. Możemy jeść.


Pamiętajcie o złotej zasadzie gotowania makaronu bez dodawania do wody tłuszczu. Zmienia smak makaronu, a wystarczy tylko ciągle gotująca się woda. Mamy wtedy pewność, że makaron się nie przyklei do ścianek garnka.

Zobacz również

Makaron z bakłażana na kindziuku, z serem feta

Makaron z bakłażana na kindziuku, z serem feta

Przygotowanie: Krok 1: Na talerzu rozkładamy plastry kindziuka. Krok 2: Bakłażan kroimy w...

Makaron sojowy z kurczakiem, chili i ananasem

Makaron sojowy z kurczakiem, chili i ananasem

Przygotowanie:   Krok 1 (marynata do mięsa): Do miski wlewamy 2 łyżki sosu rybnego oraz 2...
Komentarze (2)
2
Gość
koral
2013-07-11 16:32:50

Dla mnie ten przepis też jest sporym zaskoczeniem – do makaronu z camembertem za jedyne słuszne warzywo uważałem do tej pory wyłącznie szpinak. I szczerze mówiąc po nazwie wydawało mi się, że buraczki będą raczej zmiksowane z serem, tworząc na mój gust mało apetyczną papkę ale jeśli mają one być w formie krążków zarumienionych na patelni to rzeczywiście – może to super smakować. Czuje się zainspirowany :)

dobramarlena
dobramarlena
2013-07-10 11:08:30

Ciekawy pomysł na inną wersję tradycyjnego spagetti, Jak nadarzy się okazja to na pewno wypróbuję ten przepis.

Twój komentarz
Ocena